Fem bjørne reddet fra bjørnegaldeindustrien i Vietnam

28/08/2018

I 13 år har de levet under usle forhold og er blevet udsat for store smerter på en bjørnegaldefabrik. Nu har vi hjulpet med at redde de fem bjørne, så de kan få et nyt liv.

”Disse fem bjørne bringer os et skridt videre mod vores mål, som er én gang for alle at sætte en stopper for bjørnegalde-industrien i Vietnam."

Bjørnegaldeindustrien er skyld i nogle af de værste tilfælde af dyremishandling, der findes. 

De fem bjørne, vi har hjulpet med at redde, levede i 13 år i små bure i Tieng Giang-provinsen i Vietnam. De blev udsat for enorme smerter og psykisk mishandling. De blev sultet og fik ikke nok at drikke. De forhold, de levede under, var så dårlige, at de fik mange forskellige sygdomme.

Alt sammen for at de jævnligt kunne få tappet deres galde, som er en ingrediens i traditionel asiatisk medicin.

”Der er ikke nogen human måde, hvorpå man kan tappe galde fra en levende bjørn. Bjørnene lider store smerter og har det psykisk og fysisk dårligt i al den tid, de lever i fangenskab,” siger vores kampagnechef Karanvir Kukreja.

En af bjørnene i sit lille bur, før den blev reddet.

Sådan blev bjørnene reddet

I Vietnam er det ikke ulovligt at holde bjørne i fangenskab. Men siden 2005 har det været ulovligt at tappe galde fra levende bjørne eller at avle bjørne til kommercielle formål. Desværre bliver loven ikke håndhævet godt nok, og der lever omkring 780 bjørne i fangenskab på bjørnegaldefabrikker i landet.

Med støtte fra os og i samarbejde med lokale myndigheder lykkedes det vores vietnamesiske partnerorganisation, Education for Nature Vietnam (ENV), at overtale ejeren af den pågældende galdefabrik til at frigive bjørnene.

ENV og deres partnere har sørget for, at bjørnene nu får et nyt hjem, hvor de endelig kan leve et godt bjørneliv. De er netop nu på vej til Animal Asia Foundations bjørnereservat Tam Dao tæt ved hovedstaden Hanoi.

Bjørnenes lidelser skal stoppes én gang for alle

Det kan tage flere år for reddede bjørne at komme sig over den stress og de traumer, de har været udsat for. Den tid får de heldigvis, når de kan tilbringe resten af deres liv i et trygt reservat.

I over ti år har vi samarbejdet med ENV om at sætte en stopper for udnyttelsen og mishandlingen af bjørne i fangenskab i Vietnam. Sammen arbejder vi for at sikre, at ingen nye bjørne ender i fangenskab. De skal have lov til at forblive i naturen, hvor de hører til.

Vi hjælper desuden regeringen med at mikrochippe de bjørne, der lever i fangenskab. På den måde er det lettere at identificere bjørne, der illegalt tages fra naturen, så de kan blive konfiskeret og bragt til reservater.

Samtidig arbejder vi for at få indført et forbud mod at avle på bjørnene på galdefabrikkerne, så vi kan få sat en endegyldig stopper for mishandlingen.

Tættere på målet

Dung Nguyen, der er vicedirektør for ENV, siger: ”Disse fem bjørne bringer os et skridt videre mod vores mål, som er én gang for alle at sætte en stopper for bjørnegaldeindustrien i Vietnam. Vi har opnået store fremskridt i kampen for at stoppe den brutale industri, og målet er i sigte.”

Vores seniorrådgiver i arbejdet for vilde dyr, Jan Schmidt-Burbach, glæder sig også over redningsaktionen og tilføjer:

”Bjørnegaldeindustrien i Asien er en trussel mod bjørne i naturen, fordi den opretholder efterspørgslen på bjørnegalde og kropsdele fra bjørne. Det er vigtigt at beskytte de vilde dyr i naturen og at oplyse forbrugerne om de syntetiske og plantebaserede alternativer, der findes til produkter med bjørnegalde og andre dele af vilde dyr.”

Du kan hjælpe os i kampen for at stoppe bjørnegaldeindustrien.

Støt nu

Der er ingen vindere i elefantturismen

Vores nye undersøgelse viser, at ikke bare elefanterne, men også mange mahoutter lever under elendige forhold ved turistattraktioner i Thailand.

Elefanter lider i fangenskab ved turistattraktioner. Men vores nye undersøgelse viser, at mahoutterne, som træner og passer elefanterne, også lever under...