Elefanten Khai Dam bliver transporteret til sit nye hjem i Following Giants.

Farvel til elefantridning

Nyheder

Den thailandske elefant Khai Dam er siden han var unge blevet udnyttet først i elefantshows og siden til elefantridning. Men for nylig fik han et nyt liv, hvor han er fri til bare at være elefant.

Se videoen med Khai Dams rejse mod friheden:

Following Giants, som vi støtter, er et fristed for elefanter, der tidligere blev udnyttet til at underholde turister. 

26 år gamle Khai Dam er en af de nyeste beboere. Han har nu byttet en tilværelse med lænker, afstraffelse og hårdt arbejde ud med frodig skov og friheden til følge sine naturlige instinkter.

En rørende oplevelse

Elefanten Khai Dam er på vej til sit nye hjem i Following Giants

Tom Svensson fra World Animal Protections svenske kontor var med til at transportere Khai Dam til hans nye hjem. Tom fortæller, at det var en stor oplevelse at se en elefant, der aldrig tidligere har oplevet friheden, for første gang træde ud i Following Giants naturskønne omgivelser.

”Det var en fantastiske følelse, da han trådte ned fra lastvognen og direkte ned i åen, hvor han begyndte at sprøjte vand på sig selv. Allerede dagen efter vandrede han stille og fredeligt rundt i skoven – helt fri for den konstante stress, han var udsat for, da han skulle underholde turister. Det var så tydeligt, at han nød sit nye hjem,” fortæller Tom.

Støt elefanterne

Ikke fair over for elefantene

Tom talte med Khai Dams tidligere ejer om, hvorfor han lod sig overtale til at overgive Khai Dam til Following Giants. 

”Vi havde en meget interessant snak. Han føler ikke længere, at det er fair over for elefanterne at lade dem udnytte af turistindustrien. Jeg ved, at han et par dage senere overlod endnu en elefant til Following Giants. Dermed gav han jo også afkald på de penge, han kunne have tjent på elefanten ved at lade den underholde turister,” siger Tom.

Khai Dam i Following Giants

Endelig et naturligt liv

I dag trives Khai Dam i skoven i Following Giants. Han er dog stadig ind imellem præget af sin triste forhistorie. De ansatte ser ham foretage unaturlige bevægelser, der stammer fra hans tid i shows og som ride-elefant, og han er ikke særlig venlig over for mennesker – dog med undtagelse af hans mahout, som sørger for, at Khai Dam har alt, hvad han har brug for.

Khai Dam er blevet gode venner med den 40 år gamle hunelefant Jahn Yai, men han er glad for fred og ro og går ofte alene op ad bjerget for at finde lækre planter at spise. I Following Giants er han endelig fri til at tilbringe sine dage præcis, som han har lyst til.

Räddad elefant

Støt elefanterne

Vil du vide mere