Fairy og Armel - nye i Balkasar-reservatet

13/06/2014

For nylig blev bjørnene Fairy og Armel reddet fra brutale bjørne-hundekampe i Pakistan. De årelange lidelser har sat sig deres spor, men begge bjørne er godt på vej til at kunne leve et ægte bjørneliv.

Efter at de to asiatiske sortbjørne Fairy og Armel blev reddet, blev de bragt til reservatet i Balkasar, hvor dyrlægerne undersøgte dem grundigt og fjernede de ringe, de havde i snuden. Nu kan de se frem til et fredeligt liv, hvor de aldrig mere skal frygte at blive bundet fast og angrebet af kamptrænede hunde som underholdning for markedsgæster.

Fairy: Sky og forsigtig

 

Da Fairy ankom til reservatet, havde hendes pels en forkert farve. Hos bjørne er det et tegn på, at der er noget galt. Hun var meget afkræftet og kunne ikke engang stå rigtigt på benene. De årelange grusomheder, hun havde været udsat for, havde sat deres tydelige spor.

Fairy opholder sig nu i karantæneområdet sammen med Armel, den anden hunbjørn der blev reddet for nylig. Fra karantæneområdet kan hun høre de andre bjørne lege i reservatet udenfor, og hun nyder at lade solen bage sin krop.

Fairy er lidt sky. Efter mange år i fangenskab med store lidelser havde hun glemt, hvordan en bjørn opfører sig, og det tog hende lidt tid at begynde at undersøge sine nye omgivelser. Det krævede også flere forsøg, før det lykkedes Armel at lokke hende til at lege. Men Armel var vedholdende, og nu leger de to gerne sammen, når de da ikke sidder og hygger sig i vandbassinet.

Reservatets ansatte fik også hjælp fra Armel til at overbevise Fairy om at prøve at spise og drikke andet end mælk, som var det eneste, hun havde fået i sit tidligere liv. Nu har hun fundet ud af, at brød og frugt er nogle rigtige lækkerier!

Armel: Stærk og legesyg

6-årige Armel var i modsætning til Fairy sund og stærk ved ankomsten til reservatet. Og det på trods af alle de år, hvor hun har været udsat for mishandling. 

Armel blev sat i samme karantæneområde som Fairy. Armel prøvede med det samme at få Fairy til at lege, men i starten var Fairy ikke interesseret. Det gav lidt indledende gnidninger mellem de to – men ikke mere, end at det kunne klares med et brøl eller to. Det tog noget tid for dem rigtigt at finde melodien, men nu er de glade for at lege med hinanden og har endda små, venskabelige brydekampe.

Meget af tiden sidder Armel og kigger ud af karantæneområdets vindue. Hun nyder den friske luft og kan samtidig holde øje med verden udenfor og høre de andre bjørne. Hendes pels er blevet meget flot og skinnede, hvilket viser, at hun trives i sit nye hjem. Hun nyder det fredelige liv og spiser godt af sine yndlingsretter, brød og kylling.

Et nyt liv

Snart kan Fairy og Armel slutte sig til de andre bjørne i reservatets hovedområde. For første gang i deres liv kan de føle sig trygge. Aldrig mere skal de frygte den forfærdelige mishandling, de tidligere blev udsat for. I stedet kan de leve et ægte bjørneliv i smukke naturomgivelser med masser af buske, grønt græs og kølende vandhuller.

Læs mere om vores arbejde med bjørne >>

Vi skifter navn for at redde flere dyr

To drenge, der har taget deres hund med til en af vores klinikker for at få den vaccineret mod rabies.

Vi har skiftet navn fra WSPA til World Animal Protection. Det sker, fordi der på globalt plan er for få i den almindelige befolkning, der kender navnet WSPA....