En elefantlejr på den thailandske ø Koh Lanta følger i fodsporene på ChangChill, som vi tidligere har hjulpet til at blive elefantvenlig.

Endnu en thailandsk elefantlejr bliver elefantvenlig

Nyheder

En elefantlejr på den thailandske ø Koh Lanta følger i fodsporene på ChangChill, som vi tidligere har hjulpet til at blive elefantvenlig. Fra nu af skal de store, firbenede beboere bruge al deres tid på at leve et godt elefantliv.

Eco Tourism Koh Lanta var en traditionel elefantlejr, hvor turisterne kunne ride på og bade med elefanterne. Det er slut nu. I den kommende uge genåbner lejren som den elefantvenlige lejr Following Giants.

Dette er den anden thailandske elefantlejr, vi har hjulpet til at give deres dyr et bedre liv. Den første var ChangChill i Chiang Mai. 

1025455

Tidligere måtte Jahn og Chok i timevis bære turister rundt på lange, udmattende ture.

Farvel til tunge sadler, slid og slæb

Tidligere blev lejrens to elefanter, Jahn og Chok, hver morgen trukket ud af deres bås og fik tunge sadler på ryggen. Derefter stod de lænket til stedet, indtil turisterne meldte deres ankomst, uden ly for den bagende sol, regn eller blæst. Hver dag blev de tvunget til i timevis at bære turisterne gennem regnskoven på lange, udmattende ture.

Men alt det har nu ændret sig. Den 31. oktober gav Jahn og Chok turisterne deres allersidste ridetur. Aldrig igen skal de slæbe tunge sadler rundt på deres trætte rygge.

Se med, når Chok og Jahn får fjernet deres sadler:

For ganske nylig sluttede 55 år gamle Sow sig til Jahn og Chok. Hun og Jahn har tidligere arbejdet side om side i skovhugst- og turistindustrien, hvor de dannede et tæt bånd. Så gensynsglæden var stor, da de to blev genforenede.

1025593_0

Sow og Jahn genkendte straks hinanden, da de blev genforenede.

Snart ankommer også den 28-årige hanelefant Tanwa og endnu en hunelefant til Following Giants, så elefanterne kan danne en flok.

Nu sætter elefanterne tempoet

I stedet for at komme i fysisk kontakt med elefanterne kan de besøgende fremover i stedet opleve dem leve et langt mere naturligt liv, hvor de kan følge deres instinkter.

”Disse elefanter har lidt hele deres liv. De har gennemgået brutal træning for at gøre dem føjelige nok til at adlyde mennesker. Men nu får de endelig lov til at opføre sig, som de ville gøre i naturen. Og de besøgende får at se, hvordan elefanter opfører sig, når de lever i en familiegruppe,” siger Audrey Mealia, der leder vores globale arbejde for vilde dyr.

1025462

Nu kan elefanterne selv bestemme, hvornår de vil hvile, spise og bade.

Hovedaktiviteten for turisterne er en gåtur gennem regnskoven, hvor man følger efter elefanterne på sikker afstand. En guide fortæller om elefanter og deres naturlige adfærd og udpeger samtidig andre vilde dyr, man støder på undervejs.

Elefanterne får selv lov til at vælge, hvornår de vil stoppe op for at græsse eller spise lækre planter. De kan socialisere og interagere med hinanden, tage mudderbad eller rulle sig i støvet – helt i deres eget tempo og alt efter hvad der passer dem.

1025381_0

Chok er 29 år gammel og født i fangenskab.

En elefantvenlig fremtid

Med steder som Following Giants og ChangChill kan vi vise resten af elefantindustrien, at det er muligt at behandle elefanterne godt uden at miste turistindtægterne.

”Det er stort og vigtigt, at vi har kunnet omdanne traditionelle elefantlejre til elefantvenlige fristeder. Det giver os håb for, at vi kan skubbe på for at få resten af elefantindustrien til at følge trop,” slutter Audrey.

1025470
Vil du vide mere