En sejr for tigerne i New York

06/02/2015

I staten New York er det fra i morgen slut med at posere sammen med tigere. En ny lov gør op med den populære trend med at få taget tiger-selfies.

I morgen, den 7. februar, træder en ny lov i kraft i staten New York i USA. Loven er en reaktion på trenden med at få taget tiger-selfies. Fremover vil fysisk interaktion mellem mennesker og store katte, hvilket inkluderer tigere, løver, leoparder, jaguarer og pumaer, være forbudt. Det betyder, at det fremover ikke vil være lovligt at tage billeder af mennesker og store katte, med mindre der er en permanent fysisk barriere imellem dem.

Mange mennesker ved ikke, at deres selfie med en tiger i fangenskab er med til at støtte en industri, hvor dyrene lider. Tigere og andre store katte tages fra deres mødre som små unger, for at mennesker kan få taget billeder med dem, og mange af dem får fjernet deres hjørnetænder og kløer under store smerter. 

Der findes adskillige eksempler på turister, der er blevet angrebet af vilde dyr, når de har poseret sammen med dem for at få taget et billede. 

Loven beskytter både mennesker og dyr

”Den nye lov i New York er ekstremt vigtig for at beskytte både dyr og mennesker. Vilde dyr hører til i naturen, og vi vil gerne rose myndighederne i New York for at vedtage denne fantastisk positive lov. Vi håber, at det vil inspirere andre stater til at indføre lignende lovgivning,” siger Priscilla Ma, der er direktør i World Animal Protection i USA.

Det var Linda B. Rosenthal, der er medlem af staten New Yorks lovgivende forsamling, der stillede lovforslaget. Hun udtaler:

”Det glæder mig meget, at min lov om at forbyde direkte kontakt mellem vilde katte og almindelige mennesker nu træder i kraft. Selvom vilde dyr er nuttede, når de er unger, er de stadig vilde dyr og er til fare for publikum, når de er i nærkontakt. Desuden lever vilde katte under forfærdelige forhold og bliver mishandlet hele deres liv. Denne lov vil være med til at forbedre forholdene for store katte i fangenskab i hele staten, og jeg håber, at andre stater vil følge vores eksempel.”

Du kan være med til at fejre den gode nyhed for tigrene og sige tak til staten New York for at indføre loven. Det gør du ved at skrive ”Thank You” med hashtagget #NYBigCats15 på Facebook og Twitter.

Underholdning med vilde dyr skal stoppes – skriv under >>

Scor en pige med en “tiger-selfie”

Tigerselfies er blevet en trend på datingappen Tinder

Fotos af unge mænd fotograferet med pacificerede tigere i lænker er blevet en trend på den populære datingapp Tinder. Fænomenet understøtter udnyttelse og...