Et voldsomt sygdomsudbrud har givet store økonomiske problemet for et elefantreservat i Cambodia. Vi er nu trådt til for at hjælpe elefanterne, der er reddet fra elendige forhold.

Elefantparadis truet af denguefeber

Nyheder

Et voldsomt sygdomsudbrud har givet store økonomiske problemet for et elefantreservat i Cambodia. Vi er nu trådt til for at hjælpe elefanterne, der er reddet fra elendige forhold.

Elephant Valley Project (EVP) i Cambodia er et fristed for elefanter, der tidligere er blevet mishandlet i turist- eller skovhugstindustrien. I det store, naturskønne reservat får elefanterne endelig mulighed for at følge deres naturlige adfærd og danne flokke – præcis som de ville gøre i den fri natur.

1024313

Sygdom og pengenød

Men 2019 har været et hårdt år for det idylliske elefantparadis. Et voldsomt udbrud af denguefeber har haft katastrofale følger for reservatet og det omkringliggende lokalsamfund. Ikke blot er mange af de ansatte ramt af sygdommen – men turisterne bliver væk, og dermed forsvinder reservatets indtægt.

I reservatet kan de besøgende med god samvittighed opleve elefanter – i modsætning til elefantlejre, hvor besøgende kan ride på, bade eller fodre de store dyr, og elefanterne derfor er under konstant kontrol af lænker eller jernkroge. I EVP går elefanterne i stedet frit omkring i naturlige omgivelser.

1024327

Indtægten fra turisterne går ikke bare til at tage sig af reservatets elefanter – den forsørger også de lokale beboere, der arbejder i reservatet, og finansierer skolegang og sundhedsydelser i hele lokalsamfundet.

Vi hjælper elefanterne

EVP har desperat brug for hjælp, så de kan fodre og passe deres elefanter, indtil dengue-udbruddet slutter, og reservatet kan komme på fode igen.

Vi vil derfor finansiere reservatets essentielle driftsudgifter i resten af 2019. På den måde kan vi sikre, at elefanterne får den pasning og pleje, de har brugt for, og fortsat kan leve det gode og værdige liv, de fortjener.

1024338

 

Vil du vide mere