Dyrevenlig rejsekampagne vinder international pris

07/11/2014

Vi har netop modtaget guldprisen ved World Responsible Tourism Awards for det bedste dyrevelfærdsinitiativ. Vores kampagne mod underholdning med vilde dyr afslører de lidelser, som vilde dyr gennemgår for at underholde turister.

Prisen i kategorien ”Bedste dyrevelfærdsinitiativ” uddeles til organisationer, som udviser ”den nyeste innovation og de nyeste ideer, som fører an med en etisk tilgang til dyrevelfærd, som kan vise dokumenterede resultater, der adresserer den uetiske behandling af dyr i turistindustrien, og som har langsigtede visioner for fremtiden.”

Ved det prestigefulde World Responsible Tourism Awards modtog vi guldprisen i kategorien ”Bedste dyrevelfærdsinitiativ”. Prisen uddeles af organisationen Responsible Tourism, og det er første gang, at de giver en pris i denne nyoprettede kategori. Kategorien er oprettet, fordi dyrevelfærd i turistbranchen har været genstand for en intens international debat i de senere år.

Det er vores kampagne mod underholdning med vilde dyr,

"Inden de bestiller turen", der har sikret os prisen. Kampagnen afslører, hvilke lidelser vilde dyr udsættes for, for at de kan underholde turister.


Læs om myterne bag elefantridning.

Stop for efterspørgslen på vilde dyr til underholdning

Kampagnen skal stoppe efterspørgslen på turistaktiviteter og -udflugter, der involverer mishandling af vilde dyr. Kampagnearbejdet, som i Danmark har været i gang siden 2011, har øget kendskabet til de lidelser, som vilde dyr i underholdning udsættes for.

 

”Vi er meget stolte over at få tildelt World Responsible Tourism Award for det bedste dyrevelfærdsinitiativ. Det viser med al tydelighed, at der er et momentum for dyrevelfærd i turistbranchen. Vi vil fortsætte med at skabe opmærksomhed om de lidelser, som vilde dyr gennemgår bag scenen. Og vi vil fortsætte med at samarbejde med rejsearrangører og de rejsende selv, så vi kan forene kræfterne og få sat en stopper for vilde dyr i underholdning,” udtaler Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

 

Gennem dialog og oplysning med rejsebranchen har 19 rejsearrangører forskellige steder i verden det seneste år droppet elefantridning på deres rejser. To af rejsearrangørerne – hvoraf den ene er det danskejede Albatros Travel - har stoppet al salg af udflugter, der involverer underholdning med vilde dyr - også når det drejer sig om andre dyr end elefanter.

Unødvendig brug af vilde dyr til underholdning

Dommerkomiteen for World Responsible Tourism Awards består af blandt andre repræsentanter fra FN’s miljøorganisation UNEP og den britiske rejsebrancheforening ABTA. Komiteen udtaler i forbindelse med prisuddelingen:

”De seneste 50 år har World Animal Protection kørt kampagner for – og er i mange tilfælde lykkedes med – at beskytte både vilde og tamme dyr over hele verden mod masseaflivninger, mod rædslerne fra såkaldt underholdning som f.eks. bjørne-hundekampe eller mod de skader, som kasseret fiskeriudstyr giver havdyrene. Nu går World Animal Protection direkte efter turistbranchen. Med kampagnen mod underholdning med vilde dyr beder organisationen internationale instanser om at sætte en stopper for den unødvendige brug af vilde dyr i turistindustrien.”

Prisen i kategorien ”Bedste dyrevelfærdsinitiativ” uddeles til organisationer, som udviser ”den nyeste innovation og de nyeste ideer, som fører an med en etisk tilgang til dyrevelfærd, som kan vise dokumenterede resultater, der adresserer den uetiske behandling af dyr i turistindustrien, og som har langsigtede visioner for fremtiden.”

Læs mere om kampagnen ”Inden de bestiller turen” >>

Læs mere om prisen ”Best Animal Welfare Initiative” >>

Et bedre liv for Rumæniens hunde

Vores mål er, at der i hele Europa indføres lovgivning, der beskytter hundene mod mishandling og aflivning med brutale metoder.

Hvis der fødes færre uønskede hvalpe, ender færre hunde på gaden. Og hvis børn, unge og voksne undervises i at behandle dyr godt, vil det på sigt skabe bedre...