En grindehval i havet ud for Tenerife i et Whale Heritage Site

Danskerne vil have dyrevenlige rejser

Nyheder

Turister vil have tjek på dyrevelfærden, når de rejser på ferie i udlandet, og danske rejseselskaber bakker op bag tendensen. Det viser vores nye undersøgelse.

76 % af danskerne synes, at man skal stoppe kommerciel udnyttelse af vilde dyr, og 80 % siger, at de hellere vil opleve vilde dyr i det fri end bag tremmer og i bassiner, når de rejser.

Det er nogle af resultaterne i den globale meningsmåling Global Wildlife Poll samt rapporten The Real Responsible Traveller, som vi netop har udgivet.

Mere end halvdelen af de adspurgte danskere - 56 % - siger endda, at de ikke kunne drømme om at rejse med selskaber, der ikke har en dyrevelfærdspolitik.

Læs rapporten

Tips til den dyrevenlige turist

Hvalsafari er go, delfinshows er no-go

“Undersøgelsen bekræfter den holdningsændring, der er sket i forhold til opfattelsen af brugen af vilde dyr som underholdning. Det er helt i tråd med, at elefantridning, dansebjørne og selfies med vilde dyr er blevet no-go,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig hos World Animal Protection.

Hun fortsætter: “Hele 59 % siger i vores undersøgelse, at de er personligt optaget af dyrevelfærd. Og danske turisters stigende bevidsthed går hånd i hånd med rejsebureauerne, der i stigende grad sætter dyrevelfærd på dagsordenen, når de sælger og anbefaler udflugter på deres destinationer.” 

Stephanie Kruuse Klausen har netop har været på hvalsafari på Tenerife med Spies Rejser, der også tæller Ving, Globetrotter og Tjæreborg. Hun fortæller:

“Netop hvalsafari på Tenerife er et stjernegodt eksempel på det nye fokus på dyrevelfærd, man kan mærke fra både turister og rejseudbydere. Før var delfinshows i Loro Parque og Aqualand trækplastre på Tenerife. Nu går udviklingen mod hvalsafari på åbent hav, hvor delfiner, grindehvaler og de helt store giganter boltrer sig i deres naturlige element i stedet for at optræde som tæmmede showdyr i små klorfyldte bassiner.”

Delfinshow i Aqualand, hvor de besøgende betaler for nærkontakt med dyrene.

Delfinshow i Aqualand, hvor de besøgende betaler for nærkontakt med dyrene.

Danske rejseselskaber har bedst dyrevelfærd

Spies Rejser har ligesom mange andre selskaber tiltrådt det dyrevelfærds-kodeks, vi har udviklet i World Animal Protection. Og faktisk er danske rejseselskaber suverænt de bedste globalt, når det handler om at sætte dyrevelfærd på agendaen.

Blandt de rejsebureauer verden over, der har forpligtet sig til at droppe al underholdning med dyr og udvise særlig opmærksomhed omkring dyrevelfærd og turisme, udgør de danske bureauer mere end en femtedel på verdensplan.

Se de dyrevenlige rejseselskaber

Hvalsafari i havet ud for Tenerife, Whale Heritage Site

Stephanie Kruuse Klausen på hvalsafari ved Tenerife.

TUI tjener stadig penge på delfiners lidelser

Det tætte samarbejde med Spies fremhæves i rapporten om ansvarlig turisme, der dog gør opmærksom på, at der også er slanger i Paradis. Ifølge et estimat fra Oxford University fra 2016 udnyttes 550.000 vilde dyr i underholdningsindustrien verden over, og ikke alle rejsebureauer er villige til at investere i god dyrevelfærd.

“Vi har i flere år forsøgt at få TUI, som er en af verdens største rejseudbydere, til at droppe deres støtte til shows med delfiner og spækhuggere. Men de fastholder stædigt, at det er kundernes eget valg, og er stadig blinde for den sørgelige kendsgerning, at dyrene ikke har noget valg,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

”Hensynet til delfinernes daglige lidelser og afsavn bør være langt vigtigere, end at TUI’s kunder kan blive underholdt på deres ferie. Særligt når der ovenikøbet er bæredygtige alternativer, hvor man kan opleve de vilde dyr i deres naturlige omgivelser.”

Hjælp os med at lægge pres på TUI, så de dropper delfinshows:

Skriv under

Læs også:

Vil du vide mere