Dansen er endelig slut for bjørnen Sobharo

03/10/2020

I årevis er bjørnen Sobharo med afstraffelse blevet tvunget til at optræde som dansebjørn i gader og stræder. Nu venter der ham et godt bjørneliv i reservatet, vi finansierer i Pakistan.

Siden Sobharo var en lille unge, har han hver eneste dag mærket den dumpe smerte fra den store, tunge næsering.

De seneste år har vi hvert år reddet omkring 10 bjørne i Pakistan fra et usselt liv som dansebjørne. Men i år er vi snart oppe på dobbelt så mange. 

Kravebjørnen Sobharo er den 14. bjørn, der i 2020 har fået et nyt liv i Balkasar-reservatet i Pakistan – takket være indsatsen fra vores pakistanske partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC) og vores støtter, der gør arbejdet muligt.

Hjælp bjørnene

Sobharo er reddet fra et liv som dansebjørn

Sobharo på vej mod reservatet

Sådan blev Sobharo reddet

Det krævede mange besøg og lange forhandlinger at få Sobharos ejer til at give afkald på bjørnen. 

Men i august lykkedes det endelig BRC at overbevise ham om, at han kunne skabe en bedre og mere holdbar levevej for sig selv og sin familie, hvis han tog imod deres tilbud om at blive fragtmand i stedet. En levevej, der ikke involverer dyremishandling.

Til gengæld har ejeren skrevet under på, at han aldrig anskaffer sig en ny bjørn.

Endelig fri fra smerte

Sobharo er fem år gammel. Siden han var en lille unge, har han hver eneste dag mærket den dumpe smerte fra den store, tunge metalring med reb i, der var boret gennem snuden på ham. Han havde et sår rundt om hullet, som må have gjort det yderligere smertefuldt.

Den reddede bjørn Sobharo undersøges af Balkasar-reservatets dyrlæger

Dyrlægerne undersøger Sobharo

Reservatets dyrlæger bedøvede Sobharo for at kunne undersøge den 127 kg store bjørn grundigt. De fjernede ved samme lejlighed næseringen, og da Sobharo vågnede efter bedøvelsen, var han tydeligt lettet over endelig at være sluppet for smerten.

Støt bjørnene

På vej mod et godt bjørneliv

Indtil videre opholder Sobharo sig i reservatets karantæneområde, mens han vænner sig til sine nye omgivelser. Han virker forståeligt nok bange og sky her i begyndelsen, men ikke aggressiv. Han er begyndt at slappe mere af, og selvom han ikke begyndt at lege endnu, forventer de ansatte, at det vil ske, når han bliver mere tryg.

Når de ansatte vurderer, at Sobharo er klar til det, vil han kunne slutte sig til de mange andre reddede bjørne i det store reservat.

Reddede bjørne har fået et nyt liv

Hjælp os med at redde flere bjørne:

Støt nu