Søer i fællesbokse kan socialisere, rode i halm og være naturligt sammen med deres smågrise.

Danmarkskort til en ny juletradition

Nyheder

Ønsker du en velfærdsjul? Nyt Danmarkskort viser vej til en hyggelig udflugt efter den lækreste julemad med god dyrevelfærd.

I december tager mange på udflugt for at hente juletræet i skov eller plantage med hele familien. Sammen med Økologisk Landsforening opfordrer vi til også at gøre det til en juletradition at man tager ud i en af landets mange økologiske gårdbutikker. Hvis man spiser kød, kan man der hente kød fra dyr, der har haft et godt liv, inden de bliver til flæskesteg og andelår i juledagene. 

Find økologisk gårdbutik

“Julen er hjerternes fest. Men det kræver, at man kan servere julemaden for sine børn i forvisning om, at de dyr, man spiser, har haft et godt liv, hvor de har kunnet udfolde sig naturligt. Og hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk og få en dejlig oplevelse med en fælles indkøbstur på landet og samtidig komme hjem med sund, velsmagende mad,” siger Pernille Fraas Johnsen, seniorrådgiver i World Animal Protection Danmark.

“Når du køber julemaden i din lokale økologisk gårdbutik eller købmand, får du mulighed for at opleve julemadens rejse fra muld til mave. Du kan se grisen finde rødder, snegle og grønt ved hjælp af sin stærke tryne, se anden snadre i vandskorpen og høre om de økologiske valg, der er taget for at give de bedste rammer for dyrene,” siger Louise Kølster, Økologisk Landsforening.

Hun fortsætter: “På de lokale brug oplever du helheden, inden maden lander i gårdbutikkens køledisk og senere på dit julebord.”

Find en hyggelig gårdbutik

I samarbejde med Økologisk Landsforening har vi lavet et interaktivt Danmarkskort, hvor der er listet en række økologiske gårdbutikker. Tilsammen har de et bredt sortiment af kød, mel, brød, pølser og andre økologiske godter og gaver, som man måtte have brug for i julen.

“Kortet er ikke komplet, men vi opfordrer til, at man tjekker ens eget lokalområde, hvis der ikke er en gård tæt nok på hjemmet. Hvis man drømmer om en jul med lidt mere romantik og stemning end det lokale supermarked, så er gårdbutikkerne en ekstra oplevelse, ligesom når man henter sit eget juletræ i skoven,” siger Pernille Fraas Johnsen. 

Tag et kig på kortet over gårdbutikkerne og vær opmærksom på, at det ikke er i alle butikker, man både kan få gris, and eller gås og plantebaserede produkter. Fælles for alle stederne er imidlertid, at madvarerne er produceret økologisk og med respekt for naturen og den bedste dyrevelfærd.

Se kortet

Hjælp os med at overbevise politikerne om, at der er brug for en ny retning i landbruget, så alle dyr får et liv, der er værd at leve:

Skriv under

Vil du vide mere