Herreløse hunde sulter i Indien under coronakrisen

COVID-19 og cykloner truer Indiens hunde

Nyheder

Mens ulykkerne regner ind over Indien, er tre gange så mange hunde som normalt blevet efterladt på gaden. Vi kæmper nu for, at de ikke skal sulte.

Fotos i artiklen er fra vores fodringsindsats i Indien i juni 2020

COVID-19 har haft ødelæggende konsekvenser i Indien, både økonomisk og socialt. Millioner af mennesker har mistet deres arbejde og lever nu i fattigdom. Der er fødevareknaphed, så mange får ikke nok at spise. Den anden bølge af COVID-10 har overvældet sundhedssystemet, og hospitaler kæmper for at tage sig af patienterne, mens der er mangel på medicin og ilt.

Et gammelt mundheld siger, at en ulykke sjældent kommer alene. Det viste sig i maj måned at holde stik, da to cykloner ramte Indien. Cyklonen Tauktae hærgede adskillige store byer og efterlod massive ødelæggelser i sit kølvand. Cyklonen Yaas skabte alvorlige ødelæggelser i delstaterne Vestbegalen og Orissa.

Hundene er også ofre

Indiens menneskelige indbyggere er ikke de eneste ofre. Også hundene lider under ulykkerne.

Tre gange så mange kæledyr som normalt er blevet efterladt på gaden. Mange herreløse hunde har ingen, der tager sig af dem. De er helt alene uden hverken nødvendig dyrlægebehandling eller mad.

Der er ingen beviser for, at hunde kan smitte mennesker med COVID-19. Men mange lokalsamfund er grebet af frygt, og det har ført til, at hunde er blevet udsat for brutal behandling i misforståede forsøg på at undgå smitte.

Foder til sultne hunde

Vi har fodret gadehunde i Indien under coronapandemien

Allerede sidste år fodrede vi gadehunde i bl.a. Indien, da de sultede under den første bølge af COVID-19. Nu uddeler vi igen foder til hundene – denne gang i samarbejde med vores lokale partner Biplab Mahapatra , der er dyrerettighedsaktivist, miljøforkæmper og journalist, samt hans netværk af frivillige. 

Den 28. maj 2021 igangsatte vi indsatsen i Bhubaneswar, Orissa.

”Vi er meget taknemmelige for støtten fra World Animal Protection. Det føles dybt tilfredsstillende at kunne fodre de herreløse hunde og være en kilde til glæde i deres liv. Det bedste er, at andre mennesker nu bliver inspireret og også begynder at give mad til herreløse dyr i deres nærområde.” fortæller Biplab Mahapatra.

Vi har fodret gadehunde i Indien under coronapandemien

”Når jeg fodrer hundene, giver det mig en grund til at smile og være glad midt i alt det deprimerende. Intet her i verden er permanent. Det det eneste, vi kan tage med os, når vi forlader verden, er vores gode karma. Så for mig har det en høj prioritet at hjælpe disse uskyldige dyr,” siger Biplab Mahapatra. 

Vi er i gang med at opstarte en lignende fodringsindsats i Kolkata med hjælp fra lokale dyreaktivister, så endnu flere sultne hunde kan få den hjælp, de har brug for.

Vil du vide mere