Bolivias alpakaer får tiltrængt hjælp

10/07/2014

Voldsomme minusgrader, store snestorme og tørke truer alpakaerne i Bolivias Andesbjerge. Vi har sørget for mad og dyrlægehjælp og hjælper samtidig ejerne med mere langsigtede løsninger for at redde alpakaernes liv.

Siden 2012 har Pelechuco-området i Bolivias Andesbjerge været udsat for ekstreme vejrforhold med ned til 25 minusgrader. Det er for koldt selv for alpakaernes tykke pels. Da vi ankom til området i september sidste år, havde en kombination af store snestorme, ekstreme kuldeperioder og tørke desuden ødelagt græsningsområderne for anden vinter i træk.

”Vi er ét med alpakaerne”

Mange alpakaer var så svækkede, at de ikke længere producerede nok uld, og flere hunalpakaer aborterede på grund af den stress, deres kroppe var udsat for. Alpakaerne ejes af Aymara-folket, som er den oprindelige befolkning i området. De var ulykkelige og desperate, fordi de ikke kunne hjælpe deres svage og lidende dyr, som er en vigtig del af Aymaraernes livsgrundlag.

 ”Vi er ét med alpakaerne, og de er ét med os,” fortalte en af de lokale Aymara-ledere os. Han forklarede, at han ønskede at opretholde Aymaraernes tradionelle levevis, så de ikke var nødt til at arbejde i mineindustrien, der ødelægger det smukke område.

Hjælp til alpakaerne – både på kort og langt sigt

Vores katastrofehjælpshold leverede 2.000 20-kilossække med foder, 2.000 pakker mineraltilskud og dyrlægehjælp til mere end 30.000 alpakaer. Det reddede dyrenes liv – men den kommende vinter bliver måske lige så hård. Dermed er der også behov for mere langsigtet hjælp. Vi er derfor gået i gang med at bygge læskure, hvor alpakaerne kan søge ly for vejret. Vi regner med, at de vil være så stor en succes, at den bolivianske regering vil bygge lignende læskure i andre områder.

Det er også et problem for Aymaraerne at skaffe vand nok til alpakaerne og til at vande deres marker. Vi er derfor også begyndt at bore brønde og installere cykeldrevne pumper. Så til vinter vil Aymaraerne være langt bedre rustet til at beskytte deres alpakaer mod de strenge vejrforhold.

Læs mere om, hvordan vi hjælper katastroferamte dyr, på vores katastrofehjælpsblog.Se billeder fra indsatsen i Bolivia på vores Facebook-side >>

EU støtter dyremishandling med milliarder

EU-kandidater ønsker totalt forbud mod tyrefægtning

Med knap 1 milliard kroner støtter EU hvert år tyrefægtning i Spanien. Vi vil have det nye EU-Parlament til at stoppe den økonomiske støtte. Tyrefægtning kan...

Søkøer fredes i Costa Rica

vilde dyr, havpattedyr, søkøer

Den glædelige nyhed er et resultat af World Animal Protections oplysningsarbejde blandt skolebørn i Costa Rica, indledt i 2011. Arbejdet førte til, at børnene...