I august ankom fem bjørneunger på kun 5-6 måneder til bjørnereservatet, vi finansierer i Pakistan. De var blevet fanget af krybskytter, der ville sælge dem som dansebjørne – men det lykkedes at redde dem.

Bjørneunger reddet fra horribel skæbne

Nyheder

I august ankom fem bjørneunger på kun 5-6 måneder til bjørnereservatet, vi finansierer i Pakistan. De var blevet fanget af krybskytter, der ville sælge dem som dansebjørne – men det lykkedes at redde dem.

Ungerne – to hanner og tre hunner – er født i februar eller marts. De blev taget fra naturen i juli, som er den tid på året, hvor de lige er begyndt at komme ud af deres mors hule for første gang. Desværre er deres mødre højst sandsynligt blevet skudt af krybskytterne. 

1022012-red

Redningsaktionen

Vores pakistanske partnerorganisation, Bioresource Research Centre (BRC), fik et tip om, om nogle bjørneunger ville blive transporteret til et handelscentrum i Punjab. De overvågede den rute, de fandt mest sandsynlig – en bjergrig rute, der går gennem Islamabad – og heldigvis viste det sig at være den rigtige.

Med hjælp fra de pakistanske myndigheder lykkedes det BRC at konfiskere bjørnene, inden de nåede frem til deres destination. De små unger lå i hver deres lukkede sæk stablet oven på hinanden indeni kasser til madlavningsolie. 

1022017-red

De to unger, der lå nederst, havde svært ved at trække vejret og kunne være blevet kvalt - så det var lige i rette tid, at det lykkedes os at redde dem. Vi sprøjtede koldt vand på dem og gav dem sukkerrør at spise, så de kunne få lidt energi. Heldigvis overlevede alle fem.

Hvis bjørneungerne var nået frem til handelscentrummet, kunne de sælges for beløb svarende til tæt på 20.000 kr. stykket. Og de ville sandsynligvis havde fået knækket deres tænder og hevet deres kløer ud.

Det går fremad med ungerne

1022004-red

De fem bjørneunger var ved dårligt helbred, da de ankom til reservatet, som drives af BRC, og som vi finansierer. Men de får det heldigvis bedre dag for dag. De bliver fordret med en sund kost bestående af linser, korn og mælk, så de kan vokse sig større og stærkere. De ansatte bager også en særlig type brød til dem, som de virker til at kunne lide.

Indtil videre befinder ungerne sig i karantæneområdet, hvor de skal blive, indtil de er stærke nok til at komme ud i et større område af reservatet – og det kan tage noget tid. I mellemtiden får ungerne al den pleje og omsorg, de har brug for.

1022015-red

 

Vil du vide mere