bear, bear bile,

Bjørnegalde for tusindvis af dollars beslaglagt i New York

Nyheder

Vores efterforskning har afsløret, at en lang række butikker i New York City ulovligt har solgt produkter med bjørnegalde. Efter et tip fra os har myndighederne beslaglagt varerne og uddelt bøder.

Tidligere i år kontaktede vi New York State Department of Environmental Conservation (NYSDEC) med beviser på, at mindst 10 butikker i Chinatown i New York City solgte produkter med bjørnegalde. 

I USA er det ulovligt at importere, producere, besidde eller sælge bjørnegalde. Ikke desto mindre har en række forhandlere af traditionel asiatisk medicin solgt produkter med bjørnegalde. Galden menes at kunne kurere bl.a. influenza og er senest blevet anbefalet til at behandle COVID-19-symptomer.

A bear cub on a farm in Vietnam - photo by our partners Education for Nature Vietnam

Bjørnegaldemedicin til salg i New York City

Bjørnene i bjørnegaldeindustrien lever under ekstremt dårlige forhold i små bure og lider store smerter, når de får tappet deres galde.

Indrømmede ulovligt salg af bjørnegalde

Indledende inspektioner udført af civilklædte betjente bekræftede vores efterforskning. Og i efteråret satte NYSDEC ind med en undercover-indsats for at gribe butikkerne på fersk gerning i at sælge de ulovlige varer.

Indsatsen var en succes. Hver eneste butik måtte overgive deres varer til betjentene og betale en bøde på op til 5.000 dollars.

A bear cub on a farm in Vietnam - photo by our partners Education for Nature Vietnam

Politiet med et udvalg af de beslaglagte varer

Under vores egen efterforskning, der også foregik undercover, indrømmede butiksejerne over for os, at det er ulovligt at sælge bjørnegaldeprodukter. Men de gjorde det alligevel eller fortalte, at de kunne få fat i dem. 

Mens de fleste af produkterne bliver produceret i Kina eller Japan, forklarede nogle butiksejere, at de også har købt hele galdeblærer eller bjørnegaldepulver fra jægere i USA og Canada.

Plantebaserede alternativer til bjørnegalde

For nylig lancerede vi den første database nogensinde for traditionel medicin, der anviser plantebaserede alternativer til ingredienser fra vilde dyr. Den skal hjælpe millioner af forbrugere og læger med at undgå at støtte udnyttelsen af vilde dyr.

Hjælp os i kampen for at gøre en ende på den brutale udnyttelse af bjørne i galdeindustrien:

Støt nu

Vil du vide mere