En hunbjørn og hendes to unger havde fundet en smart fidus til et let måltid: At tigge mad fra turister. Myndighederne ville skyde bjørnene – men i sidste øjeblik blev de reddet af vores partnerorganisation.

Bjørnefamilie skulle skydes: Reddet i sidste øjeblik

Nyheder

En hunbjørn og hendes to unger havde fundet en smart fidus til et let måltid: At tigge mad fra turister. Myndighederne ville skyde bjørnene – men heldigvis blev de reddet af vores partnerorganisation.

I området ved Sfânta Ana-søen i Rumænien er der mange turister. De fodrede gladelig hunbjørnen og hendes fem måneder gamle unger. Men myndighederne anså bjørnene som potentielt farlige og en pestilens. De besluttede derfor, at moren skulle flyttes til en anden del af landet, og hendes unger skydes.

Heldigvis trådte vores rumænske partnerorganisation, Asociatia Milioane de Prieteni (AMP), til i rette øjeblik og reddede hele familien.

AMP forklarede myndighederne, at de ikke behøvede at skyde bjørnefamilien, som i stedet kunne få lov til at leve et rigtigt bjørneliv i det store bjørnereservat, vi finansierer i landet.

En god start på deres nye liv

I reservatet fik moren navnet Myra, og ungerne hedder nu Enoch og Arden. Efter fire dage i karantæneområdet var de klar til at blive lukket ud i et større område af reservatet.

Den lille familie begyndte straks at undersøge skoven omkring dem. Enoch og Arden fulgte tæt i hælene på Myra – men de var alligevel ikke modige nok til at hoppe i vandhullet med hende, da hun tog sig en svalende dukkert.

Som de fleste bjørne er de glade for mad, og de opdagede hurtigt det brød og honning, som reservatets ansatte havde lagt ud til dem.

Og de levede lykkeligt…

Enoch og Arden elsker at lege og klatre, mens Myra holder godt øje med dem. Nå de bliver trætte, tager de sig en lang lur i skyggen af de store træer.

Det kunne være endt grueligt galt for bjørnefamilien – men heldigvis endte det hele godt.

Vil du vide mere