En hunbjørn og hendes tre unger er bragt til bjørnereservatet, vi finansierer i Rumænien

Bjørnefamilie reddet i Rumænien

Nyheder

En ung hunbjørn og hendes to unger plagede en rumænsk by med deres plyndringstogter. Nu har de fået et nyt liv i det beskyttede bjørnereservat, vi finansierer i landet.

De fleste af bjørnene i Zarnesti-reservatet i Rumænien har vi - sammen med vores lokale partnerorganisation Asociaţia Milioane de Prieteni (AMP) - reddet fra usle forhold i fangenskab. Men ikke alle nye beboere i reservatet kommer fra et liv bag tremmer.

Nogle gange forlader bjørne deres hjem i skoven for at bevæge sig ind på menneskelig bebyggelse, hvor de kan stjæle mad. Når de først finder ud af, at skraldespande og køkkenhaver er de rene tag selv-borde, bliver de typisk ved med at vende tilbage – til gene for menneskene og til fare for bjørnene.

Bjørnefamilie på rov i byen

Det var sådan, det gik for sig, da den tre år gamle hunbjørn Epison og hendes to unger i juni blev bragt til reservatet. De tre bjørne havde begivet sig ind i en by på jagt efter mad. De havde plyndret haver og havde fanget flere høns på en lokal gård.

Det lykkedes byens myndigheder at fange bjørnene og bringe dem tilbage til skoven. Men kort tid efter var den lille bjørnefamilie tilbage og skabte igen problemer for lokalbefolkningen. Der var endda forlydender om, at Epison havde dræbt nogle kæledyr.

Reservatet reddede Episons liv

Endnu engang måtte myndighederne fange bjørnene – og denne gang tog de kontakt til AMP for at spørge, om der var plads til bjørnene i Zarnesti-reservatet. Hvis AMP ikke kunne tage bjørnene, så myndighederne ingen anden udvej end at aflive Epison og sende ungerne til en zoologisk have.

AMP sagde ja til at tage imod bjørnene. Lige nu befinder bjørnefamilien sig i reservatets karantæneområde, men snart bliver de lukket ud i det store skovreservat, hvor de kan boltre sig på mange hektar sammen med de andre bjørne. Her kan de leve trygt og med afgang til rigeligt med mad uden at være til fare for mennesker – og uden selv at være i fare for at blive skudt.

Læs mere om vores arbejde for bjørne i Rumænien >>

 

 

Vil du vide mere