Taara kigger ud fra karantæne-området

To bjørne reddet i Pakistan: Et nyt liv uden lidelser

Nyheder

De to nye bjørne hedder Taara og Lily og er ligesom reservatets andre bjørne reddet fra grusomme bjørne-hundekampe. Nu går de heldigvis en lysere fremtid i møde.

Deres kroppe og snuder var dækket af ar og åbne sår. Deres pels var mat og beskidt, og lyset i deres øjne var slukket. Sådan så Taara og Lily ud efter mange år i fangenskab, hvor de var tvunget til at kæmpe for deres liv. Nu går de heldigvis en lysere fremtid i møde.

To nye bjørne har sluttet sig til de tre – Veera, Daisy og Maori – der allerede sidder i karantæneområdet på reservatet i Balkasar i Pakistan. De to nye bjørne hedder Taara og Lily og er ligesom reservatets andre bjørne reddet fra grusomme bjørne-hundekampe.

Taaras historie

Taara er 10 år gammel. Arrene på hendes snude fortæller bedre end ord om de lidelser, hun har været udsat for, når hun gang på gang er blevet bundet til en pæl og tvunget til at kæmpe for sit liv mod kamptrænede hunde. 

Før hun kom til reservatet, levede Taara under elendige forhold. Hun var rædselsslagen, når hendes ejer kom i nærheden af hende, fordi hun forbandt ham med at være nødt til at kæmpe for sit liv. Frygt, smerte og vrede var alt, hvad hun kendte til.

Heldigvis går det hurtigt fremad med Taara. Allerede efter kort tid på reservatet er hun blevet aktiv, venlig og legesyg. Hun bruger meget tid på at kigge ud af vinduet i karantæneområdet og ser ud til at længes efter at få lov til at udforske selve reservatet og møde de andre bjørne. Vi kan nok forvente, at hun bliver fast inventar i en af de mange damme, for hun elsker vand og bader to gange om dagen.

Lilys historie

Lily er den anden af de to nye bjørne. Hun er 8 år gammel og deler karantæneområde med Taara. Da hun ankom efter en lang køretur, opdagede personalet, at hun var fyldt med sår på kroppen og ar på snuden. Minder fra et langt liv i angst og smerte.

Personalet startede med at bedøvede Lily, så de kunne fjerne den ring, hun havde i snuden, og rebet rundt om hendes hals. Da hun vågnede fra bedøvelsen, opdagede hun, at hun for første gang i sit liv var fri. Det var sjovt at se, hvor overrasket hun blev over at kunne bevæge sig frit rundt.

Lige da Lily blev lukket ind til Taara, var hun bange for hende. Hun har aldrig været sammen med andre bjørne, så hun knurrede af hende og holdt sig til sit eget hjørne af indelukket. Men snart blev de trygge ved hinanden, og nu følger Lily efter Taara, hvor hun end går og står. De to bjørne elsker at lege og putte sig sammen, og det er tydeligt, at de hygger sig i hinandens selskab.

Et naturligt liv fri for frygt og smerte 

Dag for dag kan personalet se, hvordan det går fremad med Taara og Lily. De tager på i vægt, og deres pels er blevet glansfuld, nu hvor de for første gang i deres liv får rigelig og nærende mad. Begge bjørne er meget begejstrede over al den dejlige mad, de aldrig har smagt før. Taaras livret er kylling, mens Lily ikke kan få nok af brød og æbler.

Snart kan de blive lukket ud i selve reservatet, hvor de kan leve resten af deres liv i naturlige omgivelser fri for stress og smerte.

Omkring 50 pakistanske bjørne bliver stadig holdt fanget og tvinges jævnligt til at deltage i bjørne-hundekampe. Vi fortsætter vores arbejde for at redde bjørnene og få stoppet kampene. Vi ser frem til den dag, hvor ingen bjørne længere udsættes for unødige lidelser.

Vil du vide mere