Glad kravebjørn i naturen

To bjørne reddet fra bjørnefarm i Vietnam

Nyheder

Der er godt nyt for to bjørne, som de sidste 25 år har levet i små, rustne bure uden at se dagslys eller indsnuse den friske luft.

Bonnie og Clyde, som bjørnene bliver kaldt, var sløve og virkede deprimerede over de unaturlige forhold på den vietnamesiske bjørnefarm, hvor de har tilbragt 25 år bag tremmer. De kunne intet foretage sig for at få afløb for deres naturlige adfærd og behov, og Bonnie manglede sin højre bagpote, som var blevet amputeret, da hun var ganske ung.

Vi har sammen med de vietnamesiske myndigheder nu reddet Bonnie og Clyde og givet dem et nyt liv i reservatet Vietnam Bear Rescue Center, som bliver drevet af Animals Asia Foundation.

Udnyttet for deres galde

Bjørnene var oprindeligt en del af bjørnegaldeindustrien, hvor man tapper galde fra bjørne for at bruge det som en ingrediens i traditionel asiatisk medicin,

”I 2005 gjorde Vietnams regering det ulovligt at tappe galde fra bjørne, men et smuthul i loven tillod ejerne af bjørnefarmene at beholde de store dyr som ’kæledyr’. Derfor er der i dag stadig nogle hundrede bjørne, der lider under mareridtsagtige forhold i fangenskab i landet,” fortæller Maya Pastakia fra vores internationale kampagneteam.

Endelig et naturligt bjørneliv

Vietnam Bear Rescue Centre er et reservat for vilde dyr, hvor bjørnene har masser af plads til at strejfe rundt i semi-vilde omgivelser. Her kan de udfolde deres naturlige instinkter og klatre, svømme og lege.

Bonnie og Clyde fik et sundhedstjek ved ankomsten til reservatet. Begge har en del helbredsproblemer og får brug for medicin og behandling de næste mange år. Det vil de heldigvis kunne få i reservatet, som har dyrlæger ansat med speciale i at behandle bjørne.

”Vi ser frem til at give dem al den pleje, de har brug for, så de kan komme sig. Hos os vil de få det liv med frihed og omsorg, som de fortjener,” siger Tuan Bendixsen, direktør for Animals Asia i Vietnam.

De sidste bjørne skal også reddes

Med indsatser som denne har vi været med til at nedbringe antallet af bjørne i fangenskab i Vietnam fra ca. 4.300 i 2005 til omkring 225 bjørne i dag. Vi stopper ikke indsatsen i landet, før de sidste bjørne er befriet.

”Vi opfordrer den vietnamesiske regering til at lukke de smuthuller i loven, som gør det muligt for ejerne at beholde bjørnene i fangenskab. På den måde kan vi gøre en ende på landets bjørnegaldeindustri én gang for alle. Vilde dyr har krav på et vildt liv,” slutter Maya Pastakia.

Hjælp os med at redde bjørnene:

Støt nu

Vil du vide mere