Behov for akut hjælp til dyrene i cyklonramte Vanuatu

16/03/2015

Vores katastrofehjælpsteam er på vej til Vanuatu. Tusindvis af dyr har akut brug for hjælp, efter at østaten er blevet hærget af en af de største cykloner i Stillehavet historie.

"Vi ved, hvor meget det betyder for folk, når vi hjælper deres dyr og genforener dyr og ejere, der er kommet væk fra hinanden.”

Cyklonen Pam har ramt Vanuatu med ødelæggende kraft. De første rapporter tyder på, at et enormt antal landbrugsdyr er døde eller sårede. Det er et hårdt slag for indbyggerne, der i høj grad afhængige af deres dyr for at overleve. Hjælp dem nu - støt med et beløb >>

Dyrene har akut brug for hjælp

Pam er en kategori 5-storm – den højeste kategori af tropiske cykloner. En cyklon af den styrke skaber store lidelser blandt de ramte dyr. Mange af de dyr, der har overlevet cyklonen, er blevet fordrevet fra deres hjem og kommet væk fra deres ejere. De er sårede og sårbare over for de sygdomme og infektioner, der spreder sig i de kommende uger. Mange grise og andre landbrugsdyr i Vanuatu er truet af sult, da der ikke er mad nok til dem.

James Sawyer, der er international leder for vores katastrofeindsatser, siger:

”I en katastrofe af dette omfang vil dyrene have brug for alt fra akut dyrlægebehandling til foder til ly for den kraftige vind og oversvømmelserne. Vi er på vej til Vanuatu for at sætte ind, hvor dyrene har størst brug for hjælp.”

Når vi hjælper dyr, hjælper vi også mennesker

Vores katastrofehjælpsteam ankommer i denne uge til Vanuatu for at give akut hjælp til dyrene og for på den lidt længere bane at minimere de lidelser og sygdomme, der kan følge i kølvandet på en katastrofe.

Med vores indsats hjælper vi ikke bare de dyr, der er i nød – vi hjælper også de mange mennesker, hvis levebrød afhænger af deres landbrugsdyr. Uden deres dyr kan det være næsten umuligt for dem at komme på fode igen efter katastrofen. Mange mennesker finder desuden håb og trøst i deres kæledyr, så det er en stor lettelse for dem, når vi hjælper deres hunde og katte.

Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, siger:

”Befolkningen på Vanuatu er ikke anderledes end mennesker alle andre steder. De holder af deres dyr, ligesom vi holder af vores. Vi ved fra andre katastrofeindsatser, hvor meget det betyder for folk, når vi hjælper deres dyr og genforener dyr og ejere, der er kommet væk fra hinanden.”

Forberedt på cyklonen

Sidste år var vi i Vanuatu for at hjælpe dyrene efter cyklonen Lusi. Lusi var en langt mindre storm, men den forårsagede alligevel forfærdelige ødelæggelser. Dengang stod det klart for os, at et af de store problemer for dyrene var, at det var svært at skaffe dyrlægehjælp til dem. Derfor udstyrede vi seks af Vanuatus provinser med pakker med dyrlægeudstyr. Nu hvor cyklonen Pam har ramt, vil det vise sig, om vi når målet om, at flere dyr kan få dyrelægebehandling med det samme.

Cyklonen blev varslet i sidste uge. I samarbejdede med lokale medier i Vanuatu udsendte vi informationer til befolkningen om, hvordan de bedst muligt kunne beskytte deres dyr, før stormen ramte. Når folk forbereder sig på en katastrofe, er der færre dyr, der dør eller bliver sårede, og dermed kan de lokale samfund hurtigere rejse sig efter cyklonens hærgen.

Du kan hjælpe os med at redde Vanuatus dyr – støt nu >>

Læs om vores arbejde for dyr og deres ejere i katastrofesituationer >>