Bedste bjørnevenner

14/08/2020

De små bjørneunger Kenya og Bamse blev reddet med få ugers mellemrum. Nu bor de sammen i bjørnereservatet, vi støtter i Rumænien og er blevet helt uadskillelige.

”Kenya er som en lille baby, der følger Bamse rundt, som om hun var hendes storesøster.”

Fotos: AMP

Bjørneungerne Bamse og Kenya var kun hhv. tre og fire måneder gamle, da de blev reddet og bragt til bjørnereservatet Libearty. De havde begge mistet deres mor – men nu har de fundet hinanden.

Libearty-reservatet. Foto: AMP

Ville ikke skilles fra hinanden

Paula Ciotlos er adm. direktør i vores rumænske partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP), der driver Libearty. Hun fortæller, at ungerne med det samme kom godt ud af det med hinanden:

”Forestil jer to små småbørn, der mødes i parken. Det var mere eller mindre det samme med de to bjørne. De mødte første gang hinanden i karantæneområdet. De kiggede på hinanden, begyndte langsomt at nærme sig hinanden, snusede til hinanden – og så begyndte de at drøne rundt.”

To reddede bjørneunger i Rumænien

Selvom de to unger til sidst blev trætte af al deres løb og leg, ville de ikke fra hinanden så meget som et eneste minut. De fandt et behageligt hjørne, hvor de faldt i søvn oven på hinanden, og der sov de hele natten.

Travle bjørneunger

Kenya og Bamse har et travlt skema i Libearty-reservatet. De tilbringer deres dage med at spise, lege, udforske, sove – og ikke mindst lege. 

Reddet bjørneunge i Rumænien

Bamse er en modig og nysgerrig bjørn, der elsker at klatre i træer og svømme i vandhullet. Hun løber konstant omkring i ungernes indhegning og finder de mest spændende dufte og mest interessante ting at lege med. Det eneste tidspunkt, hvor hun virker en smule afskrækket, er når hun får øje på en stor bjørn på den anden side af hegnet.

Kenya prøver at efterligne Bamse, men hun er meget mindre, og nogle gange har hun svært ved at følge med. Man kan altid se hende følge i hælene på Bamse og prøve at være med i så mange af de sjove aktiviteter som muligt.

Som Paula siger: ”Kenya er som en lille baby, der følger Bamse rundt, som om hun var hendes storesøster.”

To reddede bjørneunger i Rumænien

En lys fremtid for de to bjørnevenner

Ligesom de andre reddede bjørne i reservatet trives Bamse og Kenya i deres nye hjem. De spiser lækker med, går på opdagelse i skoven og leger på livet løs.

To reddede bjørneunger i Rumænien

Du kan hjælpe os med at redde andre udsatte bjørne i Rumænien og give dem et godt liv:

Støt bjørnene

Dyrebare dyr: Bjørnen

Mother and bear cub playing in water

Bjørne har en god hukommelse, kan bruge redskaber og føle dyb sorg – og er en af de arter, der er truet af handlen med vilde dyr. Lær mere om bjørne.