Arbejdet rykker: Nye bjørne reddet

19/08/2020

13 bjørne. Så mange reddede vores pakistanske partnerorganisation fra grotesk mishandling i første halvår af 2020. De fire nyeste ankom i juli måned til bjørnereservatet, vi finansierer i Pakistan.

De tidligere ejere har fået nye jobs som fragtmænd til gengæld for, at de aldrig anskaffer sig nye bjørne.

I Pakistan er der stadig to provinser, hvor bjørne holdes i fangenskab og udnyttes som dansebjørne eller i bjørne-hundekampe. Bjørnene tages fra naturen som unger og trænes med ekstremt brutale metoder. 

Bjørne-hundekampe er ulovlige i Pakistan, og siden vi startede vores arbejde i landet for over 20 år siden, har vi helt fået stoppet de offentlige kampe. Vores lokale partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC) samarbejder med myndighederne om at opspore og stoppe de privatarrangerede kampe, der foregår i det skjulte, og de seneste år er kun meget få kampe blevet gennemført. 

Sådan blev bjørnene befriet

BRC har fået en lang række bjørne befriet ved at indgå i dialog med deres ejere. Ejerne lever af at lade deres bjørne optræde i gader og stræder eller indgå i kampe, så BRC tilbyder dem hjælp til en alternativ levevej, hvis de overgiver deres bjørne til reservatet. Til gengæld skriver ejerne under på, at de aldrig vil anskaffe sig en ny bjørn.

Det er også sådan, de fire nyeste beboere i reservatet er blevet reddet. De tidligere ejere er nu blevet fragtmænd, så de fortsat kan forsørge deres familier.

Mød bjørnene

Taaj, hunbjørn, 74 kg

Reddet bjørn i Pakistan

Denne bjørn er fire år gammel. Hun havde stadig sine kløer modsat mange andre bjørne, som har fået hevet deres kløer ud. Hun virkede bange og en smule aggressiv til at starte med. Men efter at dyrlægerne havde undersøgt hende under bedøvelse og fjernet hendes tunge næsering samt det snærende reb om halsen, begyndte hun at være roligere og virke bedre tilpas.

Bisa, hunbjørn, 79 kg

Reddet bjørn i Pakistan

Bjørn nummer to er også fire år gammel. Hun virker ikke bange eller aggressiv, men lidt sky. Hendes pels var meget filtret, men dyrlægerne fandt ikke noget galt med hende under helbredsundersøgelsen. Også hun virkede glade og lettet, da hun vågnede efter bedøvelsen og opdagede, at næseringen og rebet om halsen var væk.

Gull, hunbjørn, 108 kg

Reddet bjørn i Pakistan

Den tredje bjørn er næsten fem år gammel. Det havde krævet fem besøg hos hendes ejer at overtale ham til at frigive hende. Hun har et sår på snuden, men hun er ikke hverken bange eller aggressiv. Hun virker dog ikke legesyg endnu, men de ansatte forventer, at hun bliver mere legesyg og nysgerrig, når hun kommer ud af karantæneområdet og får lov til at leve naturlige omgivelser i det store reservat.

Pippa, hunbjørn, 112 kg

Reddet bjørn i Pakistan

Den sidste bjørn er den ældste af de fire nye beboere i reservatet med sine seks år. Hendes pels er uplejet, men hun er ved godt helbred. Lige nu er hun reserveret og bange, men de ansatte har erfaring for, at selv de meget bange bjørne begynder at få mere selvtillid, efterhånden som de falder til og begynder at kunne slappe af i deres nye omgivelser.

Reddet bjørn i Pakistan

Snart kan de fire reddede bjørne slutte sig til de andre firbenede beboere i det store reservatområde.

Du kan hjælpe os med at redde flere bjørne:

Støt bjørnene

Hjælp til dyrene i Beirut

Kat reddet i Beirut

Under de voldsomme eksplosioner i Beirut blev mange kæledyr dræbt, sårede, fanget i sammenstyrtede bygninger eller kom væk fra deres ejere. Vi støtter arbejdet...