Albatros Travel siger nej til underholdning med vilde dyr

01/10/2014

Efter dialog med os stopper det danskejede Albatros Travel 1. oktober 2014 med at tilbyde sine skandinaviske gæster udflugter eller arrangementer, hvor vilde dyr bruges til at underholde turister.

"I Albatros er det vigtigt, at vi følger vores slogan – Rejs med hjerte, hjerne og holdning - og at vi hele tiden gør vores bedste med de oplysninger, vi får,” siger CSR-manager i Albatros Travel, Cæcilie Willumsgaard

Vi har gennem flere år sat fokus på den mishandling, vilde dyr verden over ofte udsættes for, når de skal optræde for turister. Det fik i 2013 15 hollandske rejsearrangører til at stoppe med at tilbyde elefantridning på deres rejser. Kort tid efter traf det australske Intrepid Travel og STA Travel i USA samme ansvarlige beslutning

Totalt stop for vilde dyr som underholdning

Det danskejede Albatros Travel nøjes ikke med et stop for elefantridning, men går hele linen ud. Fra den 1. oktober 2014 vil bureauets rejser hverken indeholde udflugter med elefantridning eller nogen anden form for underholdning, hvor vilde dyr indgår.

”Albatros Travel ønsker først og fremmest, at vilde dyr skal opleves i naturen. Vi er klar over, at eksempelvis elefanter er store, krævende og meget sociale dyr, og at det nærmest er umuligt at holde dem i fangenskab under ordentlige forhold. Det er vores ansvar som rejseudbyder at sikre ordentlige forhold for dyrene – elefanter som alle andre dyr. Vi ønsker at skubbe hele turistindustrien væk fra at tvinge dyr til unaturlig adfærd såsom shows og ridning. I Albatros er det vigtigt, at vi følger vores slogan – Rejs med hjerte, hjerne og holdning - og at vi hele tiden gør vores bedste med de oplysninger, vi får,” siger CSR-manager i Albatros Travel, Cæcilie Willumsgaard. 

Tager ansvar for hele sit skandinaviske marked

Albatros Travels beslutning om ikke længere at støtte bl.a. elefantridning, elefantshows og besøg i delfinarier som for eksempel Sea World kommer ikke blot til at gælde for danske rejser, men for hele det skandinaviske marked. Bureauet sender nemlig også mange gæster af sted fra Norge, Sverige og Finland. 

”Vi er utrolig glade for den beslutning, Albatros Travel har truffet. Det er et tydeligt bevis på, at rejsebureauet tager ansvar og ikke vil være med til at styrke efterspørgslen på vilde dyr i underholdningsbranchen. I løbet af den dialog, vi har haft med Albatros Travel, er det blevet tydeligt, at bureauet ikke var klar over, hvilken dyremishandling der kan foregå bag scenen. Vi tager hatten af for, at bureauet med disse oplysninger i ryggen har ageret så konsekvent,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Læs mere om vores arbejde for at stoppe underholdning med vilde dyr >>