Akut hjælp til tusindvis af dyr efter oversvømmelser i Indien

27/09/2018

I august ramte de voldsomste oversvømmelser siden 1924 delstaten Kerala i Indien. Tusindvis af dyr var i fare for at sulte ihjel, men en hurtig indsats fra vores katastrofeteam reddede deres liv.

”Vi er vant til mindre oversvømmelser, og dem har vi lært at håndtere. Men ingen af os har set noget lignende før.” Rathamma Gopi

Tusindvis af byer og landsbyer i Kerala blev dækket af rasende vandmasser, der ikke blot bragte murbrokker, bjælker og træer med sig – men også sygdomme.

Over 725.000 mennesker blev ramt af katastrofen, og 361 mistede livet. Oveni den menneskelige tragedie kom dyrenes. Mere end 2,5 millioner dyr døde – de fleste af dem kreaturer. Tusindvis af andre dyr sultede, fordi deres foder og græsgange var ødelagte, og de havde desperat brug for hjælp.

Sammen med Indisk Røde Kors sørgede vi derfor for foder og mineraltilskud til tæt på 35.000 køer, bøfler, geder, grise og høns. Den hurtige indsats reddede dyrenes liv – og dermed hjalp vi også ejerne, som er afhængige af deres dyr for at overleve.

Rathamma og hendes køer

64-årige Rathamma Gopi bor i Kerala sammen med sin mand og to voksne sønner. Deres primære indtjeningskilde er deres kvæg, ligesom det er tilfældet med mange andre familier i området.

”Ingen havde forudset disse oversvømmelser,” fortæller Rathamma. ”Vi er vant til mindre oversvømmelser, og dem har vi lært at håndtere. Men ingen af os har set noget lignende før.”

Rathamma holder meget af sine tre køer og tjener penge på at sælge deres mælk. ”De er som familie for os, og vi behandler dem som vores børn. De penge, vi får fra deres mælk, er vores livsline.”

Rathamma sammen med en af sine overlevende køer

Rathamma og hendes familie var ikke hjemme, da oversvømmelserne kom, så køerne var efterladt alene tilbage. Heldigvis lykkedes det deres naboer at redde to af køerne og bringe dem i sikkerhed.

”Men vores ældste ko, Kochu Mol, kunne de ikke redde. Hun døde i vandmasserne.” Kochu Mol var den af køerne, der gav mest mælk, og familien har ikke penge til at købe en ny ko. 

”Det er et hårdt slag for vores økonomi,” siger Rathamma. ”I starten var jeg også meget bekymret for, hvordan vi overhovedet skulle skaffe foder til de to overlevende køer. Jeg var bange for, at de skulle sulte.”

Vi gav Rathamma og hendes familie det foder, som de så hårdt havde brug for til deres køer. Det reddede køernes liv og sikrede, at familien stadig har en indkomst. Det løser ikke alle Rathammas problemer, men det gør det lettere for hendes familie at klare sig igennem den hårde tid.

Beredskabsplaner skal beskytte dyrene i fremtidige katastrofer

De alvorlige konsekvenser, som oversvømmelserne havde for Rathamma og tusindvis af andre familier, kunne være undgået. Langt flere dyr ville have overlevet, hvis der havde været en beredskabsplan på plads.

”Vi har brug for bedre stalde, der er sikrede mod så voldsomt vejr, og for mere hjælp fra regeringen. Hvis noget lignende sker igen, skal vi vide, hvad vi kan gøre for at beskytte dyrene,” siger Rathamma.

Derfor samarbejder vi med såvel Keralas delstatsregering som forskellige humanitære organisationer om at lave katastrofeberedskabsplaner, der medtænker dyrene. 

Tæt på en million kreaturer vil være bedre beskyttet i kommende katastrofer, når beredskabsplanerne er sat i kraft. Og det samme vil tæt på over otte millioner høns og andet fjerkræ. 

Du kan støtte vores arbejde for at hjælpe katastroferamte dyr.

Støt nu

Bjørneunger reddet fra horribel skæbne

I august ankom fem bjørneunger på kun 5-6 måneder til bjørnereservatet, vi finansierer i Pakistan. De var blevet fanget af krybskytter, der ville sælge dem som dansebjørne – men det lykkedes at redde dem.

I august ankom fem bjørneunger på kun 5-6 måneder til bjørnereservatet, vi finansierer i Pakistan. De var blevet fanget af krybskytter, der ville sælge dem som...

Situationen er desperat på Sulawesi

Foto: CARL COURT / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images/AFP

Den indonesiske ø Sulawesi har på mindre end en uge oplevet to jordskælv, en tsunami og senest en vulkan i udbrud. Det er naturkatastrofer, som har sendt folk...