En elefantflok i Mikumi National Park, Tanzania

Afrikansk land sælger vilde elefanter til eksport på auktion

Nyheder

Namibia har udbudt 170 vilde elefanter på auktion til højestbydende og har allerede indfanget de første vilde elefanter, der er solgt til indespærring i zoologiske haver.

Det seneste år har Namibias skovmyndigheder haft travlt med at jagte vilde elefanter fire forskellige steder i det store sydvestlige afrikanske land.

En af køberne er den mellemøstlige oliestat Forenede Arabiske Emirater, der ifølge elefantnetværket PREN har købt de tilfangetagne elefanter som ny attraktion i en eller flere af landets zoologiske haver.

Indfangningen og salget af de vilde elefanter har afstedkommet internationale protester fra os og en lang række andre dyreorganisationer, idet vi anser indfangningen af og handlen med elefanterne for uetisk og moralsk forkastelig i forhold til de vilde dyrs liv og velfærd. 

“At indfange vilde elefanter med det ene formål, at de skal leve resten af deres liv bag tremmer i en zoologisk have, er inhumant og ufatteligt respektløst overfor de dyr, som er berørt. De har ret til et frit liv i naturen, langt væk fra den sørgelige realitet, der nu venter dem,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Afrikansk elefant i nationalpark i Tanzania

Elefanter hører til i naturen – ikke i fangenskab.

Uret tikker for elefanterne

Hvis planerne gennemføres, vil det være en tragedie for de 24 elefanter, der allerede nu holdes i fangenskab og venter på at blive sendt til udlandet. 22 af disse elefanter blev indfanget fra naturen i oktober måned, og siden da er der blevet født to unger.

Eksporten af de vilde namibiske elefanter er på kant med internationale aftaler om handel med vilde dyr, særligt bestemmelserne i CITES, der specifikt forbyder kommerciel eksport af vilde elefanter til lande uden for Afrika. En aftale, som også Namibia har tiltrådt.

Derfor appellerer vi indtrængende til Namibias regering om at annullere deres planer og sætte de vilde elefanter fri så hurtigt som muligt.

Jan Schmidt-Burbank, der er chef for vores internationale afdeling for dyrevelfærd og research, siger:

“Det er grusomt og inhumant at dømme vilde dyr til et liv bag tremmer. Det er ikke for sent for Namibias myndigheder at gøre det godt igen og sætte de tilfangetagne elefanter tilbage i naturen, hvor de hører til. Men uret tikker.”

Vil du vide mere