3D-underskriftsindsamling mod elefantridning

12/08/2014

I dag går startskuddet til at printe verdens første 3D-elefant - alene baseret på underskrifter mod elefantridning. Om 2-3 uger forventer vi, at elefanten står færdig i en af verdens travleste lufthavne, Schiphol i Amsterdam.

I dag, den 12. august, er det international elefantdag. Hermed går startskuddet til at printe verdens første 3D-elefant. Elefanten bliver skabt ved hjælp af fem 3D-printere. De printer en lille del af elefanten, hver gang der er en, der skriver under på World Animal Protection Hollands online-underskriftsindsamling mod elefantridning.

3D-printerne er stillet op i en af verdens travleste lufthavne, Schiphol i Amsterdam i Holland. Underskriftsindsamlingen er åben fra den 12.-30. august, og slutresultatet bliver en asiatisk elefant i naturlig størrelse. 

Rejsebureauer og turister har et ansvar 

Eline Aggerholm, kampagneleder i World Animal Protection Danmark, siger:

”Vi ønsker med kampagnen at sætte fokus på den forfærdelige mishandling elefanter udsættes for, blot for at turister kan ride på dem. Når man tænker på, at elefantunger fjernes fra deres mor i naturen og mentalt knækkes under psykisk og fysisk vold, så tror jeg, rigtig mange vil konkludere: ’Det kan og vil jeg ikke støtte’.

En bølge af modstand mod elefantridning

I Holland har 15 rejsebureauer i det forløbne år fjernet udflugter, der involverer elefantridning, fra deres rejsekataloger. Det samme har bl.a. det australske rejebureau Intrepid Travel. I Danmark er vi i dialog med flere rejsearrangører og håber ad den vej at hjælpe elefanter, så de ikke udsættes for lidelser, og så de ikke bliver udryddet i naturen. Eline Aggerholm siger:

”Vi glæder os over, at rejsebureauer i både Australien, USA og Holland i det seneste år har taget afstand fra elefantridning. Vi håber, danske turister og rejsearrangører vil gøre det samme, og dermed skabe en bølge af modstand, så elefanter får et bedre liv og forbliver i naturen.”

 

Se 3D-elefanten blive skabt: olifant.worldanimalprotection.nl >>

Tag selv afstand fra elefantridning og underholdning med vilde dyr. Skriv under  >>

Congos hunde reddet fra masseaflivninger

Hunden Caibu

Tusindvis af hunde var i fare for at blive aflivet, da der udbrød rabies i Den Demokratiske Republik Congo. Nu er det lykkedes at overbevise regeringen om, at...