150 skældyr i Thailand reddet fra en grusom skæbne

20/02/2015

Der er penge i illegal handel med skældyr. Deres skæl er en eftertragtet ingrediens i traditionel asiatisk medicin. Thailandske myndigheder har netop beslaglagt 150 skældyr, der blev smuglet gennem landet.

Den 21. februar,  er det International skældyrdag – og der er virkelig noget at fejre for skældyrene. 150 skældyr er blevet beslaglagt af de thailandske myndigheder, da de blev forsøgt smuglet fra Myanmar til Kina via Thailand. Det er den største beslaglæggelse af levende skældyr nogensinde. Myndighederne vurderer, at værdien af de 150 skældyr svarer til 3 mio. thailandske Bath (ca. 600.000 danske kroner).Thailandsk militær, der har stået for beslaglæggelsen.

Skældyr er insektædende pattedyr, der er eftertragtede på grund af de skæl, deres krop er dækket af. I traditionel asiatisk medicin mener man, at skællene har en helbredende virkning. Selvom der ikke er nogen form for medicinske beviser for denne påstand, bliver titusinder af skældyr indfanget fra naturen og solgt illegalt. 

Vi hjælper de vilde dyr, der handles illegalt

Vi samarbejder med de thailandske myndigheder om at forbedre forholdene for de dyr, der bliver beslaglagt fra den illegale handel. Vi hjælper desuden myndighederne og lokale partnerorganisationer med at opspore og forhindre ulovlige aktiviteter med vilde dyr.

Am Last, der er direktør for vores kontor i Thailand, siger:

”Skældyr hører til i naturen, ikke i traditionel medicin. Handlen med disse fantastiske dyr er en alvorlig trussel mod artens overlevelse. Vi vil gerne rose de thailandske myndigheder for at have stoppet en af de største ulovlige sendinger levende skældyr, man nogensinde har opsnappet. Det er et med til at stikke en kæp i hjulet på denne grusomme industri.”

”Vi arbejder for at beskytte vilde dyr fra den illegale handel, så de kan forblive i naturen, hvor de hører til. Lige nu er vi en del af et omfattende projekt, der skal forbedre forholdene for beslaglagte dyr. Det gør vi ved at uddanne dyrepassere i Nationalparkministeriet. Dyrepasserne skal tage sig af dyrene, når de efter beslaglæggelsen bliver bragt til statslige centre.”

Voksende bevidsthed i Asien

En del af vores arbejde i Asien handler desuden om at oplyse om de negative konsekvenser for dyrelivet, når vilde dyr bruges i traditionel medicin. Her bygger vi videre på det store arbejde, vi har gjort for at sprede budskabet om grusomhederne i bjørnegaldeindustrien i Kina, Korea og Vietnam. Vi oplever, at flere og flere støtter op om vores budskab.

Tilbage til naturen

De beslaglagte skældyr er blevet bragt til to centre for vilde dyr, hvor de bliver passet og rehabiliteret, indtil de er klar til at blive genudsat i naturen.

Læs mere om de lidelser, vilde dyr udsættes for i den illegale handel med vilde dyr >>

Læs mere om vores arbejde for vilde dyr >>