Spot på Amazonas: Flere og flere tager selfies med vilde dyr

Verden tvinges vilde dyr til et stressende og unaturligt liv i fangenskab, for at de kan udnyttes som fotorekvitter på turistselfies.

Et af de steder, hvor den brutale industri er i vækst, er Amazonas. Regnskoven her er berømt for sit mangfoldige dyreliv, og flere og flere turister vil tage selfies med de fascinerende dyr.,

Derfor bliver dovendyr, kaimaner, amazondelfiner, anakondaer og mange andre dyr, der hører til i naturen, nu udnyttet. Dovendyr er blevet et af de største ofre for mennesker, der udnytter dyrene til at tjene penge på turister. Det skyldes deres blide, langsomme bevægelser og deres ansigtsaftegninger, der giver indtryk af, at de altid smiler.

De langsomme dovendyr er lette at fange i deres hjem i trætoppene. Herfra bliver de transporteret til larmende, kaotiske omgivelser, hvor den ene turist efter den anden betaler for at holde dem og tage selfies med dem. Det er problematisk for dyrene, fordi:

  • de konstant er omgivet af larm og mennesker, de ikke kan slippe væk fra, hvilket er ekstremt stressende for dem
  • de typisk sidder bundet på gulvet eller bindes fast til træer, når de ikke er rekvisitter på turistselfies 
  • de bliver håndteret forkert, så de kan få alvorlige skader
  • de ofte får dårligt foder i fangenskab, hvilket kan gøre dem svage eller syge.

De fleste kan ikke se, hvordan dyrene lider, eller hvor stressende det er for dem at blive brugt som fotorekvisitter. De fleste turister, der tager billeder med vilde dyr, holder meget af dyr. Det er helt forståeligt, at de på deres ferie til Amazonas gerne vil tage en selfie, så de kan forevige øjeblikket på Facebook eller Instagram. Vidste de, at dyrene lider overlast, ville de nok droppe selfien.

Du kan hjælpe ved at tage afstand fra mishandlingen. Sig ja til kun at tage dyrevenlige selfies. 

Hjælp dyrene i underholdnings branchen med din underskrift

Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs også vores persondatapolitik

Instagram har lyttet: Slut med selfies, hvor dyrene lider

Vores undersøgelse viser, at der ligger titusinder af selfies med vilde dyr på Instagram. Som en af verdens største sociale platforme har Instagram et ansvar, og vi har derfor været i dialog med dem om at sætte fokus på dyrevelfærd eller dyremishandling i deres retningslinjer.

Blandt andet takket være de mange underskrifter fra dyrevenner har Instagram indført nye retningslinjer. Når brugerne nu vil lægge en selfie op på Instagram med en tiger, abe, dovendyr eller et andet vildt dyr, sender Instagram vedkommende en advarsel om, at mishandling af vilde og truede dyr ikke er tilladt på Instagram. Og når Instagram-brugere fra nu af søger på hashtags, der er associeret med skadelig behandling af dyr eller miljø, vil de bliver mødt af en popop-skærm. Den oplyser om, at mange dyr lider, når de bliver udnyttet til selfies.

Instagrams nye kurs viser, at det gør en forskel, når dyrevenner går sammen om at protestere mod mishandling og udnyttelse af dyr.

Del i dit netværk:

Pinterest