Desmerkatte i kaffeindustrien

Problem

  • Verdens dyreste kaffe, Kopi Luwak, produceres ved hjælp af desmerkaffe i Sydøstasien
  • Tusindvis af vilde desmerkatte indfanges ved hjælp af fælder, snarer og jagthunde
  • Desmerkattene bliver solgt til ’desmerkattefabrikker’, hvor de lever under frygtelige forhold.

Løsning

  • Desmerkatte skal leve frit i naturen, og der bør kun produceres og sælges Kopi Luwak-kaffe fra fritlevende desmerkatte.

Det gør vi

  • Vi samarbejder med instanser for at få certificeret Kopi Luwak fra fritlevende desmerkatte
  • Vi hjælper kaffecertificeringsinstanser og kaffeindustrien med at indarbejde standarder for dyrevelfærd.

Vilde dyr hører til i naturen

Desmerkatte og tusindvis af andre vilde dyr bliver udnyttet og mishandlet for at tilfredsstille efterspørgslen fra forbrugere og turister. Du kan hjælpe de vilde dyr med din underskrift!

 

Desmerkatte skal leve frit i naturen

Ofre for voksende efterspørgsel

Desmerkatte er små, natlevende pattedyr, der lever i Asien og Afrika. Kopi Luwak-kaffe produceres af bønner, som har været spist og delvist fordøjet af desmerkattene. Kopi Luwak er et eftertragtet luksusprodukt, og den voksende efterspørgsel har ændret produktionen.

Tidligere blev bønnerne samlet op fra skovbunden efter vilde desmerkatte. Nu indfanges desmerkattene og bliver holdt i små, nøgne bure, der ikke giver tilstrækkeligt beskyttelse mod vind og vejr. Mange af dem er ekstremt stressede, hvilket viser sig ved, at de traver hvileløst frem og tilbage eller gør skade på sig selv. 
 

Kaffe med ren samvittighed

At få stoppet udbuddet af Kopi Luwak fra desmerkatte i fangenskab og få certificeret Kopi Luwak-kaffe fra fritlevende desmerkatte vil ikke bare hjælpe desmerkattene. Det vil også hjælpe indbyggerne i de små lokalsamfund, der traditionelt har haft en indkomst ved at indsamle og sælge de bønner, som har været igennem desmerkattenes fordøjelsessystem. 

 

Del i dit netværk:

Pinterest