Julefarsbrød – vegansk farsbrød til jul
#MereGrøntMindreKød
Opskrift af Thomas Erex fra thomaserex.com.
Dette farsbrød er en super nem opskrift på et plantebaseret alternativ til julestegen. Her er brugt en købt plantefars og købt butterdej. Svampefyldet kan forberedes i forvejen, og så er det nemt og hurtigt at samle farsbrødet og bage det.
Instagram: https://www.instagram.com/thomaserex
Website: https://thomaserex.com/
Ingredienser
Et farsbrød er til 4-6 personer.
Til fyldet:
- 1 løg, finthakket
- 200 g svampe, grofthakket
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/2 tsk paprika
- 1/4 tsk salt
Til farsen:
-
1 løg, revet
-
825 g Vemondo vegansk hakket fra Lidl (3 pakker) eller andet vegansk plantefars
-
1 dl havremælk
-
1 dl rasp
-
1 tsk rosmarin
-
1 tsk timian
-
1/2 tsk (røget) paprika
-
Salt og peber (OBS. Vegansk hakket fars er ofte allerede ret salt)
- To butterdeje, færdiglavede.
- Plantefløde til at pensle.
Fremgangsmåde
- Tilbered fyldet i en pande ved middel-høj varme til løgene er klare.
- Kom alle ingredienser til farsen i en skål og ælt det sammen. Del i to lige store dele.
- Læg den ene butterdej klar på en bageplade. Kom den ene halvdel af farsen på og form bunden af farsbrødet. Kom fyldet i. Læg så resten af farsen ovenpå og form farsbrødet.
- Fyldet kan også vendes i farsen i stedet. Eller du kan nøjes med at bruges halvdelen af fyldet i farsbrødet og komme den anden halvdel i saucen for ekstra smag.
- Læg den anden butterdej over. Skær dejen til og pynt evt med resten af dejen ved at skære små blade eller andet pynt.
- Bag farsbrødet i 30 min ved 200 grader alm ovn.
- Server med sovs, kartofler, syltet grønt og lidt frisk grønt.
Opskrift af Thomas Erex fra thomaserex.com.