Hunde

Problem

  • Over 10 millioner hunde bliver hvert år aflivet på brutal vis i et forsøg på at stoppe sygdomsudbrud
  • Masseaflivninger af hunde stopper ikke spredningen af sygdomme som rabies.

Løsning

  • Masseaflivningerne af hunde skal stoppes. I stedet skal hundene vaccineres og steriliseres/kastreres
  • Hvis mindst 70 % af hundene i et område er vaccineret, er der nok sunde, immune hunde til at forhindre, at sygdommen spredes.

Det gør vi

  • Vi vaccinerer hunde mod rabies og andre sygdomme og steriliserer/kastrerer hunde
  • Vi arbejder for at få indført lovgivning mod dyremishandling og for at lovene bliver håndhævet
  • Vi bruger de gode resultater til at overbevise flere lande om, at massevaccinationer er den mest effektive metode til sygdomsbekæmpelse.

Stop masseaflivninger af hunde

Støt vores arbejde for at hjælpe hunde i blandt andet Sierra Leone. Dit bidrag bliver brugt, hvor behovet er størst for hjælp til dyr over alt i verden, herunder til vores arbejde for at stoppe masseaflivning af hunde og indføre dyrevenlige løsninger.

Vi viser vej til en bedre løsning for hundene

Masseaflivninger af hunde er nyttesløse

Verden over er der lande med store problemer med rabies og andre sygdomme, som bliver spredt via herreløse hunde, eller hunde der løber frit rundt. Landenes regeringer mangler ofte ressourcer til at tage hånd om problemet med hundene, og typisk er kendskabet til dyrevelfærd i de rabiesplagede lande ikke særlig højt. Derfor forsøger myndighederne ofte at løse problemet med brutale masseaflivninger af gadehunde og fritløbende hunde. Hundenes lidelser er dog nyttesløse, for masseaflivninger stopper ikke spredningen af rabies. 

Det dyrevenlige og effektive alternativ

Massevaccination af gadehunde og fritløbende hunde er den eneste effektive metode til at bekæmpe sygdommene på. Faktisk er det muligt helt at udrydde sygdomme som rabies gennem vaccinationer. Vi har vaccineret hunde i blandt andet Bangladesh, Bali, Zanzibar, Filippinerne og Kina. 

De gode erfaringer bruger vi til at overbevise myndigheder i endnu flere lande om, at de skal indstille masseaflivningerne af gadehunde og fritløbende hunde og i stedet vaccinere og sterilisere/kastrere hundene. 

Læs mere om succeserne med at vaccinere hunde

Del i dit netværk:

Pinterest