World Animal Protection i interview på landsdækkende kinesisk TV-kanal

31/07/2014

Vi er den første internationale dyrebeskyttelsesorganisation, som er blevet interviewet på den partistyrede TV-kanal Xinhua News Agency. Vores internationale direktør Mike Baker gav kineserne en indsigt i organisationens arbejde, og hvad Kina kan opnå ved at beskytte dyr.

I juni besøgte vores internationale direktør, Mike Baker, Kina. Formålet med besøget var at skabe opmærksomhed om dyrevelfærd og om vores arbejde i Kina inden for blandt andet dyrevenlig rabiesbekæmpelse og bæredygtigt landbrug. Besøget var også vigtigt for at styrke og opbygge vores samarbejdsrelationer med regeringen og andre beslutningstagere.

Varige forbedringer for dyr i Kina

Mike Baker var ude i nogle af de samfund, hvor vi gør en konkret indsats for at hjælpe dyr i Kina og så projekterne på tæt hold, herunder vores vaccinationsprojekt, der hjælper hunde. Vores kinesiske kontor havde også arrangeret møder med relevante ministerier og andre officielle samarbejdspartnere.

Mike Baker kigger i vaccinationsregistret for Hancheng sammen med dyrlæger fra projektet og medarbejdere fra miljøministeriet.

Mike Baker udtalte under besøget:

”Siden mit seneste besøg har jeg oplevet en ændring i holdningen til og forståelsen for dyr og dyrevelfærd, både blandt embedsmænd og i den almene befolkning. Jeg ser mange positive ændringer, som gør stort indtryk på mig. Jeg er dog bekymret over, at Kina ikke har en lov til at beskytte dyr. Samtidig er jeg overbevist om, at vi som organisation, sammen med den kinesiske befolkning, kan skabe varige ændringer, der tilgodeser dyrs velfærd.”

Første interview på nationalt TV

Mike deltog under besøget også i et TV-interview på den landsdækkende kanal Xinhua News Agency - det officielle nyhedsbureau i den kinesiske republik og kommunistpartiets forlængede arm. World Animal Protection er den første internationale dyrebeskyttelsesorganisation, som har deltaget i et sådant interview.

Se interviewet på Xinhua News Agency’s hjemmeside. Interviewet tager ca. 24 minutter. Spørgsmålene stilles på kinesisk, og Mike Bakers svar er på engelsk.

Congos hunde reddet fra masseaflivninger

Hunden Caibu

Tusindvis af hunde var i fare for at blive aflivet, da der udbrød rabies i Den Demokratiske Republik Congo. Nu er det lykkedes at overbevise regeringen om, at...