Workshop for bedre svinevelfærd i Brasilien

10/12/2014

Brasilien har verdens fjerdestørste svineproduktion – og nu skal svinene have bedre forhold. Vi har afholdt en workshop i Brasilien, hvor eksperter og svinesektoren diskuterede mulige løsninger for en konkurrencedygtig og dyrevenlig svineproduktion.

Brasilien har verdens fjerdestørste svineproduktion. Det er derfor milliarder af svin, der kan få et bedre liv, hvis svineproducenterne går væk fra boksopstaldning.

Hvordan kan svineproduktionen i Brasilien bevæge sig fra, at drægtige søer holdes i snævre bokse, til at de kan bevæge sig frit omkring i løsdriftssystemer? Det spørgsmål stod øverst på agendaen på en workshop, som vi sammen med Brasiliens landbrugsministerium og Universitetet i Sao Paulo arrangerede i slutningen af november i år. 

På workshoppen med titlen ”Bedre velfærdspraksis i bæredygtig svineproduktion” diskuterede svineproducenter, fødevarevirksomheder, akademikere, embedsmænd, pengeinstitutter og repræsentanter fra den almene befolkning, hvordan forbedret dyrevelfærd kan forbedre konkurrenceevnen og bæredygtigheden i den brasilianske svinesektor. 

Fra bokse til fri bevægelighed

På nuværende tidspunkt har Brasilien ingen lovgivning, der beskytter søerne, og langt størstedelen af søerne er opstaldet i bokse. Søer, der opholder sig i en boks i længere tid, mistrives, bliver oftere syge, få problemer med benene og lide psykisk i de stærkt begrænsende rammer. 

Omvendt lever søer i løsdrift et længere og sundere liv, da de har bedre mulighed for at udvise deres naturlige og sociale adfærd.

I forbindelse med workshoppen annoncerede den brasilianske fødevarevirksomhed BRF sit nye partnerskab med os. Partnerskabet fokuserer i første omgang på at forbedre dyrevelfærden for søer i virksomhedens produktion. 

Bedre dyrevelfærd for milliarder af dyr

Brasilien har verdens fjerdestørste svineproduktion. Det er derfor milliarder af svin, der kan få et bedre liv, hvis svineproducenterne går væk fra boksopstaldning. 

Workshoppen blev gennemført i forlængelse af en stor indsats, vi har stået i spidsen for de senere år i tæt samarbejde med det brasilianske landbrugsministerium. Siden 2008 har vi blandt andet oplært personalet på 340 slagterier i dyrevenlige metoder til at håndtere dyrene før og under slagtning. Denne indsats har gennem årene har betydet bedre dyrevelfærd for 5,5 milliarder dyr i den brasilianske fødevareindustri.

Læs mere om vores samarbejde med BRF >>

Læs mere om vores arbejde med humane slagtemetoder >>