Skæl fra skældyr er en eftertragtet ingrediens i traditionel asiatisk medicin

WHO bør hjælpe i kampen mod handel med vilde dyr

Nyheder

Sammen med 240 andre organisationer beder vi WHO anbefale et globalt forbud mod handel med vilde dyr og brug af vilde dyrs kropsdele i traditionel medicin.

Handel med vilde dyr og brug af vilde dyr i traditionel asiatisk medicin skal stoppes nu. Derfor har vi sammen med 240 andre dyreorganisationer skrevet et åbent brev til Verdenssundhedsorganisationen WHO for at få dem til at anerkende den beviste sammenhæng mellem handlen med vilde dyr og brug af vilde dyr i traditionel medicin i forhold til den nuværende COVID-19 sundhedskrise. 

Alle verdens lande bør forbyde handel med vilde dyr

Den pandemi, som hele verden er ramt af lige nu, menes at stamme fra et marked, der handlede med vilde dyr. Derfor beder vi nu WHO om at anbefale regeringer verden over at lave permanente forbud mod handel med vilde dyr og brug af vilde dyr i traditionel medicin.

”Vi beder WHO anerkende, at de spiller en vigtig rolle. Det kan de gøre ved at anbefale, at alle lande står sammen og én gang for alle sætte en stopper for den groteske udnyttelse af vilde dyr. Hvert eneste land bør forbyde al handel med vilde dyr og brug af vilde dyrs kropsdele i traditionel medicin,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Hun fortsætter: ”Vilde dyr er ikke omvandrende smittebærere for os mennesker, hvis vi lader dem være, hvor de hører til – ude i naturen.” 

Mange smitsomme sygdomme stammer fra dyr

Undersøgelser viser, at 60 % af de smitsomme sygdomme, mennesker i dag døjer med, stammer direkte fra dyr – heraf 70 % fra vilde dyr. 

Med den aktuelle coronakrise står det mere klart end nogensinde før, at der er behov for, at der hurtigst muligt kommer et globalt forbud mod handel med vilde dyr, så vi kan undgå risikoen for fremtidige pandemier.

I brevet opfordres WHO til at:

  • anbefale regeringer i alle verdens lande at indføre et permanent forbud mod markeder, der sælger levende vilde dyr, da der disse markeder beviseligt er til fare for folkesundheden.
  • anbefale regeringer, at de adresserer den potentielle fare for folkesundheden ved handel med vilde dyr – herunder indfangning af vilde dyr fra naturen, opdræt af vilde dyr i fangenskab, transport af og handel med vilde dyr via fysiske eller digitale markeder. Samt at regeringerne sætter en stopper for eller begrænser denne type handel for at minimere faren.
  • entydigt udelukke enhver brug af vilde dyr, herunder dyr avlet i fangenskab, i WHO’s definition af og opbakning til traditionel medicin. Samt at opdatere WHO’s 2014-2023-strategi for traditionel medicin, så den afspejler disse ændringer.
  • hjælpe regeringer og føre an i en koordineret indsats blandt Verdenshandelsorganisationen (WTO), Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) og andre globale organisationer for at skabe opmærksomhed om faren ved handel med vilde dyr, både hvad angår folkesundheden og den økonomiske stabilitet.
  • støtte og opfordre til initiativer, der leverer alternative proteinkilder til de forbrugere, der i dag spiser vilde dyr. 

Læs hele brevet her >>

Vil du vide mere