Puppy on Ambae Island in Vanuatu after the eruption of Ambae Volcano - Animals in disasters - World Animal Protection

Vulkanudbrud fortsætter i Vanuatu – vi hjælper dyrene

Nyheder

Vores katastrofeteam er rykket med hjælp til titusinder af dyr i Vanuatu i Stillehavet. Siden september måned har en vulkan været i udbrud og er endnu ikke stoppet.

I september 2017 gik en vulkan på øen Ambae i ø-staten Vanuatu i udbrud – og udbruddene fortsætter stadig. Dyrene på øen er sårede, sulter og er dehydrerede. Mange er desværre allerede døde i kølvandet på katastrofen.

Vi er netop nu til stede på Ambae, hvor vi samarbejder med Vanuatus regering om at hjælpe dyrene.

pigs_eating_in_vanuatu_after_ambae_volcano_eruption

Akut hjælp til dyrene

Alle Ambaes 11.500 beboere blev tvangsevakueret, da vulkanudbruddene startede i september, og de kunne ikke tage deres dyr med. Mange ser deres dyr som en del af familien, så det var hårdt for dem at være tvunget til at efterlade dem. Men nu vender folk tilbage og prøver at redde dyrene.

Vi omkring 20 liter vand til hver af de familier, der er vendt tilbage til øen. Både husdyr og kæledyr tørster, så vandet er hårdt tiltrængt. Vi giver også syge dyr antibiotika og behandler deres sår.

Alt i alt hjælper vi omkring 38.000 dyr, som er påvirket af vulkanudbruddene. Der er blandt andet tale om kvæg, grise, geder, får, høns, katte og hunde.

Der falder stadig meget vulkansk aske, som lægger sig over landsbyer og marker. Hvis dyrene indtager asken, kan det gøre dem alvorligt syge og gøre det svært for dem at trække vejret.

mr_lamarsdel_lolo_and_one_of_his_cats_on_ambae_island_in_vanuatu

Ved at hjælpe dyr, hjælper vi også mennesker

Under naturkatastrofer har regeringer og humanitære organisationer forståeligt nok fokus på at redde mennesker – men det betyder, at dyrene ofte bliver de glemte ofre.

Vi har fokus at hjælpe dyrene med at komme gennem katastrofen. På den måde hjælper vi ikke blot dyrene selv, men også deres ejere. Ejerne er nemlig ofte helt afhængige af deres husdyr for at tjene til dage og vejen, så dyrene hjælper dem til at komme på fode igen efter katastrofen. Og kæledyr trøster ejerne i den svære situation og giver dem håb for fremtiden.

Du kan støtte vores arbejde for at hjælpe dyr i katastrofer >>

Vil du vide mere