Vores vaccinationsteam når ud til Bangladeshs afkroge

15. Juni. 2015

Mintu og de andre hunde på en afsidesliggende ø i Bangladesh er nu beskyttet mod rabies. Vi har snart vaccineret 100.000 hunde i Bangladesh for at beskytte dem mod masseaflivninger.

I Bangladesh har vi siden 2011 vaccineret over 97.000 hunde mod rabies. Det beskytter ikke bare hundene mod den dødelige sygdom, men også mod at blive masseaflivet i et forsøg på at stoppe spredningen af rabies til mennesker. Nogle områder i landet er dog sværere at nå ud til end andre.

Vaccinationsteamet var længe ventet

Vaccinationsprojektets ledende dyrlæge dr. Dananjaya Karunaratna – eller dr. Dana, som han bliver kaldt – stod for nylig i spidsen for et team, der tog til den lille, afsidesliggende ø Harudanga Kanchipara. 

”Det var en rigtig god oplevelse at møde indbyggerne i øens  lille landsby,” fortæller dr. Dana. ”De havde ventet på os og glædet sig til, at vi skulle komme. Alle hundene på øen var ejet af familier, hvilket er en stor kontrast til fastlandet, hvor der er mange herreløse hunde. Hundene var alle imødekommende, og der blev tydeligvis passet godt på dem.”

Mintu: Vagthund og elsket familiemedlem

Det var første gang nogensinde, at øens hunde blev vaccineret. Hosneryare Begum, som har en lille gård, hvor hun bor med sine fem børn, viste stolt sin hund Mintu frem for dr. Hana.

”Mintu sover i køkkenet, og om dagen er det hans job at beskytte vores bøfler mod vilde dyr. Alle i familien elsker ham højt, og det gør vores naboer også. Jeg giver ham et bad en gang om ugen, og han får ris og fisk at spise ligesom os,” fortalte Hosneryare.

Hunden Mintu, som vores team vaccinerede for nylig. Den røde farve er ikke giftig, den markerer blot, at Mintu er vaccineret.

Sådan undgår man rabies

Da dr. Hana og hans team havde vaccineret hundene, forklarede de landsbyens indbyggere, hvad de skal gøre for at undgå at blive smittet med rabies. 

”Nu ved beboerne, hvor vigtigt det er at rense såret grundigt og søge lægehjælp, hvis de bliver bidt af en hund. I små samfund som dette har beboerne typisk ikke ret stort kendskab til sygdommen. De ved ikke, at der er en sammenhæng mellem hundebid og rabies - mange tror, at magi kan helbrede næsten alle sygdomme.”

”Tak fordi I beskytter vores hunde,” var Hosneryares farvelhilsen til vaccinationsteamet, da de forlod øen.

Masseaflivninger skal stoppes helt

Vores arbejde med at vaccineret Bangladeshs hunde sker i samarbejde med landets regering. Vores mål er helt at få stoppet masseaflivningerne af hunde i Bangladesh inden den internationale rabiesdag den 28. september 2016.

Læs mere om vores arbejde for at beskytte hunde over hele verden >>

Vores mål er helt at få stoppet masseaflivningerne af hunde i Bangladesh inden den internationale rabiesdag den 28. september 2016.

Del i dit netværk:

Pinterest