Grise på en svinefarm i Holland

Videoer: Danske EU-kandidater vil arbejde for dyrene

Nyheder

Dyrene skal sættes på dagsordenen i EU. Hør fire af de danske EU-kandidater fortælle, hvorfor de vil stille sig på dyrenes side, hvis de bliver valgt ind i EU-Parlamentet.

Valget til EU-Parlamentet den 26. maj 2019 har stor betydning for dyrene. EU-lovgivningen påvirker nemlig i høj grad dyrevelfærden i hele Europa – også i Danmark. For eksempel har EU indført et forbud mod handel med sæl-produkter og forbudt dyreforsøg til brug i kosmetik.

EU har også stor indflydelse, når det drejer sig om blandt andet forholdene for landbrugsdyr, beskyttelse af vilde dyr, handel med eksotiske kæledyr og illegale hvalpefabrikker.

I videoerne herunder kan du se fire kandidater fra forskellige partier fortælle om, hvorfor de vil arbejde for bedre dyrevelfærd i EU.

Rasmus Vestergaard Madsen, stiller op for EnhedslistenCharlotte Libach, stiller op for Det Konservative Folkeparti

Jeppe Kofod, stiller op for Socialdemokratiet

Mathias Von Jessen, stiller op for Det Radikale Venstre

På VoteforAnimals2019 finder du alle de dyrevenlige danske kandidater. Vi er en upartisk dyrebeskyttelsesorganisation og har intet ønske om at fremme bestemte partier eller kandidater. 

Find din dyrevenlige danske kandidat

Hjælp dyrene i EU ud af burene

Et af punkterne i den erklæring, som de dyrevenlige kandidater kan tilslutte sig, omhandler et forbud mod bure til landsbrugsdyr i hele EU. Vi er også en del af det europæiske borgerinitiativ ’End Cage Age ’ – ’Ud af buret ’, der kræver sådan et forbud.

Vil du vide mere