Vi hjalp dyrene i Kenya efter oversvømmelserne

03/07/2018

Vi hjalp dyrene i Kenya efter oversvømmelserne

“Jeg er så glad for, at World Animal Protection har lært os, hvordan vi kan passe på vores dyr, hvis vi bliver ramt af oversvømmelser."

Makueni, det hårdest ramte område i Kenya, er normalt meget tørt og oplever jævnligt tørke. Lokalbefolkningen var derfor helt uforberedte på den voldsomme regn og oversvømmelserne, der ramte landet i foråret.

Adskillige mennesker mistede livet, mange hjem blev ødelagte af oversvømmelserne, og flere hundrede køer, geder, får, høns og andre dyr mistede livet i de ekstreme vandmasser. 

Vores katastrofeteam satte i maj måned ind med hjælp til de mange nødstedte dyr og deres ejere. Vores dyrlæger behandlede og vaccinerede over 127.000 dyr.

Vores team har behandlet geder og andre dyr, der var blevet syge eller sårede under oversvømmelserne.

Agnes’ geder døde

45-årige Agnes Mutunga er en af dem, der fik hjælp af os. Hun ejer otte køer, seks får og 20 geder. Dyrene er hendes hovedindtægtskilde, og de penge, hun tjener på at sælge dyrene, betaler skolegangen for hendes fire teenagebørn.

Da regnen var værst i april måned, brasede Agnes’ gede- og fårestald sammen og dræbte fire af gederne. Resten af gederne havde ikke længere nogen beskyttelse mod regnen, og flere af dem fik lungebetændelse. 

Agnes viser sin ødelagte gede- og fårestald frem.

Med sin brors hjælp fik Agnes flyttet gederne hen i en lerklinet hytte, som hun havde planlagt at omdanne til butik. Hyttens gulv er lavet af jord, og der er kun et enkelt lille vindue, hvor der kan komme frisk luft ind. Der var knap nok plads til gederne i den lille hytte, og lungebetændelsen spredte sig mellem dem.

Få dage senere opdagede Agnes, at fire af hendes geder opførte sig mærkeligt. De mistede appetitten, nyste, og der løb slim ud af deres næsebor. 

”Jeg tænkte, at det nok var en sygdom som så mange andre, der ville gå over af sig selv. Det var desværre ikke tilfældet, og gederne døde et par uger efter. Vi kan ikke få nogen dyrlægehjælp her, så jeg kunne ikke få gederne behandlet. Jeg var meget trist over at se dem dø under så meget smerte,” fortalte Agnes.

Agnes fører gederne ud af den lille hytte, hvor de midlertidigt har fået ly for vejret.

Nu lærer beboerne at passe på deres dyr under oversvømmelser

Agnes historie ligner mange andre i området. Lokalbefolkningen var forberedt på tørke, ikke oversvømmelser, så de vidste ikke, hvordan de skulle tage sig af dyrene.

Vores katastrofeteam fik hjælp af et veterinært nødhjælpsteam, som vi har dannet i Kenya. Teamet består af dyrlægestuderende på sidste år af deres uddannelse, som vi har oplært i katastrofeindsatser. De hjalp med at behandle og vaccinere de mange dyr i nød, og de lærte lokalbefolkningen, hvordan de kan beskytte deres dyr i katastrofesituationer som denne.

Agnes var meget taknemmelig: “Jeg er så glad for, at World Animal Protection har lært os, hvordan vi kan passe på vores dyr, hvis vi bliver ramt af oversvømmelser." 

"Nu ved jeg, hvad forskellige symptomer hos mine dyr betyder. Og jeg er lykkelig over, at mine overlevende dyr blev behandlet og vaccineret, så de er beskyttet mod orme og andre sygdomme, der følger i kølvandet på oversvømmelser.”

Agnes' geder blev behandlet af det veterinære nødhjælpsteam, vi har oplært i Kenya.

Du kan støtte vores katastrofeindsats >>

Ung bjørn død i Rumænien

Bjørnen Hopes liv var kun lige begyndt, da det sluttede alt for brat.

Bjørnen Hopes liv var kun lige begyndt, da det sluttede alt for brat. Han havde ligget såret og alene i dagevis, før han blev bragt til bjørnereservatet....