dolphins swimming in the ocean

Verdens største rejseudbyder dropper delfinshows

Nyheder

Rejsegiganten Expedia Group vil nu ikke længere sende turister til delfinarier. Det sker efter, at vi igennem to år har lagt pres på Expedia.

Slut med delfiner som smilende klovne med badebolde. Efter længerevarende pres fra os dropper Expedia Group nu alt kommercielt samarbejde med de omstridte delfinarier, hvor besøgende kan se delfiner optræde eller interagere med dem.

”Delfiner og andre havpattedyr er vilde dyr og hører til i havet, hvor de dykker og svømmer over enorme arealer. Det er ikke tæmmede cirkusartister og hører ikke til i små betonbassiner,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagnemedarbejder i World Animal Protection Danmark.

Expedia Groups beslutning gælder ikke bare for optrædende delfiner, men for ‘alle arter af havpattedyr’, som Expedia selv skriver på deres hjemmeside.

Underskrifter fik Expedia til at lytte

Siden 2019 har vi lagt pres på Expedia Group, og mere end 350.000 dyrevenner – heraf over 9.600 danskere – har skrevet under på vores anmodning til Expedia om at droppe deres billetsalg til og markedsføring af steder, der tilbyder delfinunderholdning.

“Efter flere års pres og mere end to års vedholdende kampagne har Expedia Group nu gjort det helt rigtige og lyttet til vore støtters råb om at sætte dyrevelfærd over forretningshensyn. Det er vi umådeligt glade for,” siger Nick Stewart, der leder vores globale kampagnearbejde for vilde dyr.

Delfinshow

Stephanie Kruuse Klausen, kampagnemedarbejder i World Animal Protection Danmark, er enig: “Det er en massiv sejr for dyrevelfærden, at verdens største rejseudbyder melder klart ud. Og det er et stort skridt mod fuldstændig afskaffelse af den ydmygende form for underholdning, hvor vilde dyr optræder som smilende klovne i små bassiner og belønnes med mad for at springe gennem hulahopringe.”

Hun fortsætter: “Der er stadig rejseselskaber, der støtter og sælger billetter til den slags. Men vi håber, at dette må blive en alvorlig øjenåbner for en anden rejsegigant, nemlig TUI, der stadig har delfinarier på turistmenuen. Det er ikke en tidssvarende måde at drive forretning på i 2021.”

Det skal være helt slut med delfiner i fangenskab

Vi kæmper for at gøre denne generation af delfiner i fangenskab til den sidste. Andre globale rejseudbydere som TripAdvisor, Virgin Holidays, Airnbn og Booking.com har taget afstand fra delfinunderholdning, og det samme har en række danske rejseselskaber.

En anden god nyhed for delfiner, spækhuggere og andre vilde havpattedyr er, at den franske regering nu forbyder hold af vilde hvaler i fangenskab. Det betyder, at samtlige franske delfinarier lukker indenfor fem år. 

Dermed følger Frankrig det gode eksempel fra en række andre lande, der har forbudt eller kraftigt begrænset fremvisning af havpattedyr, herunder Brasilien, Bolivia, Chile, Costa Rica, Indien, Luxemburg, Norge, Schweiz, Storbritannien og Canada.

Sig nej til underholdning med vilde dyr:

Skriv under

Vil du vide mere