Tusindvis af dyr lider efter voldsomme oversvømmelser i Costa Rica

15/08/2018

Vi er rykket ud for at redde over 16.000 hunde, køer, heste, katte og andre dyr, der er svage og sårede efter katastrofen i Limón-regionen.

"Jeg hev hundene op på sengen og tørrede dem med en t-shirt.”

Sammen med ansatte fra Costa Ricas dyrebeskyttelsesmyndighed (SENASA) sørger vi for akut dyrlægebehandling og foder til over 16.000 af de mest udsatte dyr.

Vores indsats vil redde tusindvis af dyres liv og mindske deres lidelser, mens vandet trækker sig tilbage. Vi må dog også sikre, at dyrene er beskyttet på den lange bane, så de kan komme sig helt.

Sergio Vásquez og Javier Zamora uddeler foder til dyr, der er ramt af oversvømmelserne

Vi er meget taknemmelige for SENASA’s utrættelig indsats sammen med os i felten. Vi havde dog håbet, at organisationen ville frigive sin nød-veterinærfond, så flere dyr kunne blive reddet.

Costa Ricas civilforsvar er trådt til med yderligere penge, men de kom først to uger efter, at katastrofen indtraf. For dyrenes skyld håber vi, at ressourcerne for fremtiden bliver gjort tilgængelige, så snart der er brug for dem.

Fanget i vandmasserne

Oversvømmelserne begyndte midt i juli og er skyld i store lidelser blandt dyr og deres ejere. 

En lokal mand, 60-årige Juan Carlos Fuentes, ejer 22 køer, 100 høns, tre grise, fem hunde og en kat. Flere af hans køer er fanget i vandmasserne, uden at Juan Carlos kan komme hen til dem – og han kan se, at de er nervøse.

Juan Carlos fodrer nogle af sine køer

Juan Carlos fortæller: ”Vi har ikke været i stand til at flytte alle dyrene. De står i mudderet, og der er stadig dele, der er oversvømmet. Så de må kæmpe sig gennem mudder og vand for at komme til den lille smule græs, der er tilbage.

”Jeg holdt og krammede dem”

Juan Carlos nabo er Santos Beteta på 75 år. Han forklarer, hvordan han reddede sine hunde:

”Vandet steg og steg, indtil det nåede mig til livet. Jeg satte alle mine hunde op på sengen og holdt og krammede dem. Pludselig var de alligevel i vandet, så jeg hev dem op på sengen igen og tørrede dem med en t-shirt.”

Dog

Papito Lindo, en af Santos Betetas hunde, spiser noget af det mad, vi er kommet med

Juan Carlos og Santos var meget taknemmelige for den hjælp, vi har givet deres dyr. Juan Carlos sagde:

”Det I gør for dyrene og for os, deres ejere, er en velsignelse. Jeg takker jer af hele mit hjerte.”

Santos med Bobo, en af hans hunde

Dyrene er afhængige af vores hjælp

I katastrofesituationer skal man hjælpe mennesker – men dyrene har også brug for hjælp. Det er helt afgørende med en hurtig indsats for at mindske deres lidelser.

Mange mennesker i Costa Rica er afhængige af deres dyr som indkomstkilde og som trofaste følgesvende. Derfor hjælper vi også ejerne, når vi hjælper deres dyr.

Du kan støtte vores arbejde med katastroferamte dyr >>

Der er ingen vindere i elefantturismen

Vores nye undersøgelse viser, at ikke bare elefanterne, men også mange mahoutter lever under elendige forhold ved turistattraktioner i Thailand.

Elefanter lider i fangenskab ved turistattraktioner. Men vores nye undersøgelse viser, at mahoutterne, som træner og passer elefanterne, også lever under...