African grey parrot in the wild - Credit: Jurgen and Christine Sohns / Getty Images

Turkish Airlines lover at stoppe transporten af gråpapegøjer

Nyheder

På mindre end to uger skrev 80.000 dyrevenner under på vores protest mod Turkish Airlines. Nu lytter flyselskabet – men de bør tage yderligere skridt for at beskytte de udryddelsestruede fugle.

Topfoto: Jurgen and Christine Sohns / Getty Images

Vi afslørede i starten af februar, at et stort antal udryddelsestruede gråpapegøjer er blevet smuglet med Turkish Airlines de seneste år. Vi har tidligere gjort Turkish Airlines opmærksom på problemet – uden at få svar. Men efter at vi har indsamlet omkring 80.000 underskrifter, har flyselskabet nu reageret.

Den 13. februar udsendte Turkish Airlines et globalt forbud mod at transportere gråpapegøjer på deres fly. Samme dag mødtes vi med repræsentanter for selskabet og takkede dem for at tage sagen alvorligt.

Det er et skridt i den rigtige retning, men selskabet bør tage yderligere skridt for at beskytte gråpapegøjerne.

Det kræver konkrete tiltag at stoppe den illegale transport

Vi har beviser for, at krybskytter ofte smugler gråpapegøjer ud af DR Congo ved at skjule dem i samme kasser som grønne papegøjer. Det bør Turkish Airlines anerkende, så de kan stoppe det.

Vi vil fortsætte den positive dialog med Turkish Airlines og understreger over for dem, hvor vigtigt det er, at de ændrer deres procedurer ved lastning af flyene. Ellers kan de ikke håndhæve forbuddet mod at fragte gråpapegøjer.

1022692

Gråpapegøjer indfanget af krybskutter - foto: Lwiro sanctuary

Vil du vide mere