Turkish Airlines har lyttet: Nu vil de beskytte gråpapegøjerne

20/03/2019

Efter at vi har indsamlet tæt på 190.000 underskrifter, vil Turkish Cargo – datterselskab til Turkish Airlines – samarbejde med os om at stoppe den ulovlige transport af truede gråpapegøjer på deres fly.

Turkish Cargo sagde ja til at samarbejde med os om at opspore og stoppe udsmuglingen af gråpapegøjer fra DR Congo.

Takket være de 188.099 dyrevenner, der har bakket op om vores underskriftsindsamling rettet mod Turkish Airlines, har selskabet lyttet til os.

Den 7. marts 2018 mødtes vi med Turkish Cargo i deres hovedkontor i Istanbul. Her gav selskabet udtryk for, at vilde dyrs velfærd er vigtig for dem, og de gjorde opmærksom på, at de allerede har politikker, der forbyder transport af blandt andet trofæer fra vilde dyr og hajfinner.

De erklærede sig enige med os i, at der skal sættes ind for at beskytte gråpapegøjer og andre vilde dyr, der bliver solgt illegalt som kæledyr.

En gråpapegøje i fangenskab har plukket sig skaldet pga. stress

Sådan vil vi samarbejde om at beskytte papegøjerne

Turkish Cargo sagde ja til i de kommende måneder at samarbejde med os om at opspore og stoppe udsmuglingen af gråpapegøjer fra DR Congo. Det er her, de fleste gråpapegøjer illegalt bliver transporteret fra.

Vi håber, at denne indsats også vil være med til at beskytte andre vilde dyr, der indgår i den illegale handel med eksotiske kæledyr.

Allerede i februar 2018 udstedte flyselskabet et globalt forbud mod transport af gråpapegøjer på deres fly. Det skete kort tid efter, at vi havde startet underskriftsindsamlingen mod dem. Den nye beslutning går skridtet videre og garanterer konkret handling.

Gråpapegøjer stuvet sammen i en transportkasse i DR Congo. Foto: Lwiro Sanctuary

Den brutale handel med gråpapegøjer

Gråpapegøjer, der bliver handlet illegalt:

  • får brutalt hakket deres flyvefjer af for at forhindre dem i at slippe væk
  • bliver stuvet tæt sammen i små, beskidte kasser
  • har en risiko på hele 66 % for at dø, inden de overhovedet når frem til flyene.

Vi ser frem til at samarbejde med Turkish Airlines og Turkish Cargo om at beskytte gråpapegøjer og andre vilde dyr mod den illegale handel.

Vi hjælper dyrene efter cyklonen Idai

 Tusentals djur får hjälp efter cyklonen Idai i södra Afrika

Det sydlige Afrika er hårdt ramt af Idai – den kraftigste cyklon, der nogensinde har hærget den sydlige halvkugle. Vores katastrofeteam er rykket ud for at...