Delfinshow i Miami Seaquarium

TUI tjener penge på skræk-delfinarium

Nyheder

Syge dyr og bakteriefyldte bassiner: På trods af rystende dårlige forhold for delfinerne i Miami Seaquarium fortsætter TUI med at sende besøgende dertil.

Topfoto: Delfinshow i Miami Seaquarium

117 delfiner og andre hvaler er døde i Miama Seaquarium i USA. I løbet af årene er delfinariet blevet sat i forbindelse med en lang række problemer med velfærden for delfinerne og de andre havpattedyr, der holdes i fangenskab der.

For nylig truede de føderale myndigheder med at konfiskere fire af delfinariets dyr pga. overtrædelser af dyrevelfærdsloven. Og af hensyn til dyrenes dårlige trivsel overvejer Miamis borgmester nu at ophæve stedets lejekontrakt.

Alligevel sender TUI kunder til Miami Seaquarium – og til en lang række andre steder, hvor delfiner lider under helt utilstrækkelige forhold for at underholde turister.

Læg pres på TUI

Flipper-showet i Miami Seaquarium

Flipper-showet i Miami Seaquarium.

Dødsfald, dårlig dyrevelfærd og aggressive angreb

Alene i 2023 døde tre delfiner i Miami Seaquarium: Øresvinene Luna og Sundance samt spækhuggeren Lolita (også kaldet Tokitae). Lolita blev kendt som ’verdens mest ensomme spækhugger’, fordi hun i over 50 år blev holdt indespærret i Nordamerikas mindste spækhuggerbassin – de sidste 40 år uden artsfæller.

Lolitas bassin var for lille ifølge dyrevelfærdsloven, og Miami Seaquarium havde siden 1978 lovet at bygge et nyt bassin til hende. Det skete aldrig.

Myndighedernes inspektioner af stedet i såvel 2022 som 2023 afslørede en lang række andre kritiske forhold, bl.a. undervægtige dyr, bassiner fyldt med bakterier og utilstrækkelig dyrelægebehandling.

Det fremgik også, at de dybt kritisable leveforhold var begyndt at gøre delfinerne aggressive.

I februar 2023 viste en CT-scanning, at den 23 år gamle delfin Bimini havde adskillige brud på ribbenene – sandsynligvis fordi hun er blevet angrebet af andre delfiner. En anden delfin, Catalina, døde i 2021, efter at hun blev alvorligt skadet af en anden delfin.

Delfinen Bumini i Miami Seaquarium

Biminis brud på ribbenene stammede formentlig fra flere forskellige angreb.

Der er også eksempler på, at delfiner i Miami Seaquarium har angrebet besøgende eller trænere.

Skriv under for delfinerne

TUI tjener penge på delfiners lidelser

Verden over bliver tusindvis af delfiner som dem i Miami Seaquarium holdt fanget i trange bassiner, der på ingen måde kan opfylde deres behov for at svømme hundredvis af kilometer, udforske og jage, dykke dybt ned og socialisere i store familieflokke.

De lever på alt for lidt plads, bliver adskilt fra deres familie og udnyttet som en form for cirkusklovne, som skal optræde med unaturlige tricks for at blive fodret med døde fisk.

Den industri er TUI med til at understøtte, når de ukritisk sender kunder til Miami Seaquarium og andre delfinarier, så disse steder fortsat tjener enorme summer på at holde delfiner i fangenskab.

De fleste andre store, globale rejseselskaber har sagt nej til at støtte delfinunderholdning. Bed TUI om at gøre det samme:

Skriv under

Vil du vide mere