En våd mink sidder på en sten i et vandløb

Stor sandsynlighed for pelsforbud i EU

Nyheder

Mens minkproduktionen i Danmark genåbner, fortsætter kampen mod pelsproduktion i EU. Og med over 1,4 mio. indsamlede udskrifter er der en god chance for et forbud, som også vil indbefatte Danmark.

Flere end 1,4 mio. EU-borgere har indtil nu skrevet under på borgerinitiativet Fur Free Europe, der kræver et forbud mod pelsdyravl og import af pels i EU. 

Det betyder, at der med stor sandsynlighed er mindst 1 mio. gyldige underskrifter, der kan valideres – og dermed at EU-Kommissionen er forpligtet til at behandle sagen.

”Timingen for aflevering af underskrifterne kan vise sig at være afgørende for, at vi opnår det ønskede resultat. Lige nu er EU-Kommissionen nemlig i gang med at revidere den gældende EU-lovgivning for dyrevelfærd. De forventes at komme med deres forslag til ny dyrevelfærdslovgivning i det tidlige efterår,” forklarer Pernille Fraas Johnsen, seniorrådgiver i World Animal Protection Danmark, og fortsætter:

”Sandsynligheden for at Kommissionens forslag indeholder et forbud mod pelsdyrproduktion i EU er markant større, hvis vi kan aflevere alle underskrifterne så hurtigt som muligt, mens Kommissionen stadig er i gang med at udforme deres forslag til nye regler.”

Vi lukker derfor underskriftsindsamlingen den 1. marts – knap 10 måneder efter, at den startede. Jo flere underskrifter, jo sikrere er vi på at have nok gyldige. Vi opfordrer derfor stadig folk til at skrive under.

Skriv under

Mink udviser ofte aggressiv adfærd, når de lever tæt sammen i fangenskab. Foto: Jo-Anne McArthur / Djurrattsalliansen / We Animals Media

Foto: Jo-Anne McArthur / Djurrattsalliansen / We Animals Media

Absurd at importere dårlig dyrevelfærd til Danmark

At vi og de 70 andre organisationer, der står bag Fur Free Europe, har indsamlet så mange underskrifter på så relativ kort tid, viser den massive modstand mod pelsdyrproduktion blandt befolkningerne i hele EU. 

En lang række lande både indenfor og udenfor EU har da også allerede indført forbud mod at holde mink, ræve, mårhunde og chinchillaer i små bure på pelsfarme.

Et EU-forbud mod pelsdyrproduktion vil også lukke den danske minkproduktion, som er ved at starte op igen. Der er foreløbig importeret omkring 5.000 mink fra bl.a. Island, Norge, Polen og Spanien fordelt på 2-3 minkfarme, og de kan hurtigt blive til flere tusinde mink. 

”De norske mink kommer fra en minkproduktion, der er blevet forbudt i Norge. Det virker absurd, at vi på den måde ligefrem skal importere dårlig dyrevelfærd fra andre lande til Danmark. Det kan vi forhindre gennem Fur Free Europe,” siger Pernille Fraas Johnsen.

Hjælp os med at sikre, at det én gang for alle bliver forbudt at avle pelsdyr i hele EU:

Skriv under

Vil du vide mere