Den store kinesiske svineproducent Dexing forpligter sig til bedre svinevelfærd

Stor kinesisk svineproducent forpligter sig til bedre svinevelfærd

Nyheder

Farvel til trange bokse til drægtige søer. Goddag til løsdrift og beskæftigelsesmateriale. Vores samarbejde med Dexing har givet gode resultater for grisene.

Den kinesiske svineproducent, Guangdong Dexing Food Company Ltd (Dexing) har netop offentligt forpligtet sig til at forbedre forholdene for deres grise. De vil udfase brugen af drægtighedsbokse inden 2020, holde alle deres grise i løsdrift og give dem beskæftigelsesmateriale, så de kan få afløb for deres naturlige adfærd.

Det vil give omkring 20.000 avlssøer og 400.000 pattegrise et bedre liv.

Vi har samarbejdet med Dexing siden 2015 om at forbedre velfærden for deres grise.

Fremskridt for grise flere steder i verden

Den positive udmelding fra Dexing kommer i kølvandet på en række andre gode resultater for grise over hele verden.

Vi samarbejder med en række af de største svineproducenter i de lande, hvor det meste af verdens svinekød kommer fra – det vil sige Kina, Thailand, USA og Brasilien.

  • Quinglian, en anden stor kinesisk svineproducent, annoncerede i 2017, at de vil stoppe brugen af drægtighedsbokse inden 2025.
  • En af verdens største svineproducenter, CP Foods, har forpligtet sig til at få søerne ud af boksene og overgå til løsdrift. I Thailand vil det ske inden 2025 og i resten af verden inden 2028. Indtil videre gælder det ikke for CP Groups drift i Kina.
  • Tidligere i denne måned udsendte CP Foods en erklæring med et citat fra os. Her stod der, at det i CP Foods’ globale dyrevelfærdspolitik bør fremgå, at grisene skal have beskæftigelsesmateriale, og at smertefulde indgreb bør stoppes – samt at denne politik også bør gælde for Kina.
  • Top Market i Thailand annoncerede i august 2018, at de vil stoppe med at bruge drægtighedsbokse inden 2027.
  • Betagro Group, Thailands største svineproducent, forpligtede sig i september 2017 offentligt til at udfase bokse til drægtige og diegivende søer inden 2027.
  • I august 2018 forpligtede USA's største nationale supermarkedskæde, Kroger, sig til inden 2025 at udfase brugen af drægtighedsbokse i produktionen af alle deres produkter med frisk svinekød.

Bedre svinevelfærd er godt for både dyr og mennesker

”Vi er meget glade for, at fødevareindustrien udviser sandt lederskab og imødekommer vores ønske om at sørge for bedre forhold for grise over hele verden. Grise lider forfærdeligt i det industrielle landbrug, men heldigvis får flere og flere producenter øjnene op for, at fiksering og dårlige forhold ikke er vejen frem. ” Det siger Jacqueline Mills, der leder vores globale arbejde med landbrugsdyr.

Hun fortsætter: ”God dyrevelfærd i produktionen reducerer stress, skader og sygdomme. Dermed nedbringer det også overforbruget af antibiotika, som er en af de væsentligste årsager til antibiotika-resistente bakterier. Så bedre velfærd kommer både grise, mennesker og virksomheder til gode.”

1020733

Hjælp dyrene ud af burene

Også i EU har er der et stort stykke arbejde at gøre for at give grise og andre landbrugsdyr et bedre liv. Over 300 millioner landbrugsdyr i EU lever bag tremmer, berøvet enhver frihed. 

Derfor er vi gået sammen med over 100 andre organisationer i EU om Det Europæiske Borgerinitiativ ’End Cage Age’. Borgerinitiativet kræver et forbud mod bure til landbrugsdyr i hele EU. Hvis en million EU-borgere skriver under, er EU-Kommissionen forpligtet til at tage spørgsmålet op.

Vil du vide mere