Slut med mishandling af ænder under spansk festival

07. Marts. 2016

Godt nyt fra Spanien: En traditionel festival, hvor ænder stresses og får indre blødninger, er nu blevet forbudt.

I 97 år har byen Roses i Catalonien fejret Empaitada d’ànecs-festivalen – ”andejagts-festivalen” – hvor omkring 50 ænder smides i Middelhavet. Festivaldeltagerne svømmer efter ænderne, fanger dem og tager dem med tilbage på land. Ænderne bliver ikke dræbt, men oplevelsen er ekstremt stressende for dem, og de bliver udsat for indre blødninger, smerte og frygt.

Men nu er det slut. Efter store protester fra dyrebeskyttelsesaktivister i forbindelse med sidste års festival besluttede Roses borgmester at holde en afstemning om, hvorvidt andemishandlingen skal stoppes. Byrådet har nu vedtaget et forbud mod festivalen, som også gælder byens årlige tyreløb.

Byrådet udtaler: ”En stor del af samfundet accepterer ikke længere, at dyr bruges til underholdning. Dyrebeskyttelse har stor værdi i dagens samfund.”

Det er positivt, at byrådet anerkender, at dyr ikke skal lide i underholdningens eller traditionens navn. Vi arbejder for at få stoppet alle de festivaler i Spanien, hvor dyr mishandles.

Hjælp os med at lægge pres på politikerne i Spanien:

Skriv under mod de spanske festivaler >>

Støt vores arbejde med et bidrag >>

 

En stor del af samfundet accepterer ikke længere, at dyr bruges til underholdning. Dyrebeskyttelse har stor værdi i dagens samfund.

Del i dit netværk:

Pinterest