Scor en pige med en “tiger-selfie”

28/01/2015

Fotos af unge mænd fotograferet med pacificerede tigere i lænker er blevet en trend på den populære datingapp Tinder. Fænomenet understøtter udnyttelse og mishandling af dyrene.

Danske mænd på den populære datingapp Tinder har opdaget et tvivlsomt trick til at score piger på nettet.

På ferierejser i Thailand og andre eksotiske steder i verden betaler de unge mænd penge for at blive fotograferet sammen med en fastlænket og pacificeret tiger i fangenskab. Fotografierne bruger de som profilbilleder og blikfang på datingapp’en Tinder, hvor unge scorer hinanden ved hjælp af fotos af dem selv.

Groft dyreplageri

For mændene kan det virke som en sjov og harmløs måde at få opmærksomhed på hos pigerne - men i virkeligheden understøtter fænomenet en grov form for dyremishandling. For i takt med at flere og flere turister vil have taget en selfie med en tiger, er der opstået en hel industri, hvor de vilde dyr bliver holdt fanget i små bure under kummerlige forhold.

   

“Hvis de unge mænd vidste, hvor usselt tigrene bliver behandlet i fangenskab, ville mange nok finde en anden måde at imponere pigerne på,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark. 

Tigerfotos er blevet en så god forretning i lokale zoologiske haver og tigertempler rundt om i verden, at det er med til at øge den illegale handel med de truede dyr. En undersøgelse, vi har lavet, afslører bl.a., at tigrene bliver slået for at pacificere dem, og at de får tænderne hevet ud under store smerter, så de ikke kan bide turisterne under de bizarre fotosessioner.              

Scoretrick startede i USA

Trenden med unge mænd, der bruger potente tigerfotos som scoretrick, startede i USA. Her har der i den seneste tid været debatteret heftigt i medierne om fænomenet. Problemet med de kontroversielle tiger-selfies har nu fået bystyret i New York til at vedtage en ny lov, der fra næste måned forbyder folk at posere med tigre på fotos.

 

Og nu er det nye scoretrick altså også kommet til Danmark under navnet ”Tinder Tigers of Denmark”. På hjemmesiden og en tilhørende Facebook-side , der gør grin med danske mænd, der poserer med tigre, står der:     

“We love Tinder and we love cuties. We dislike animal cruelty. Tinder Tigers of Denmark is a humorous way to showing the fucked up world we live in, one doped up tiger at the time”.

Skriv under på, at underholdning med vilde dyr skal stoppes >>

Læs mere om forholdene for vilde dyr, der bruges i underholdning >>

Et godt år for dyrene i 2014

En hundehvalp får hjælp under tyfonen Hagupit, Filippinerne

Takket være vores trofaste støtter kunne vi i 2014 gøre verden til et bedre sted for tusindvis af dyr over hele verden. Tak til alle, der har støttet vores...

En sejr for tigerne i New York

Vilde dyr hører til i naturen

I staten New York er det fra i morgen slut med at posere sammen med tigere. En ny lov gør op med den populære trend med at få taget tiger-selfies.