Samarbejde med Nestlé giver bedre dyrevelfærd

Samarbejde med Nestlé giver bedre dyrevelfærd

Nyheder

Slut med burhøns og fastspændte svin. Vores nye samarbejde med fødevarebrandet Nestlé vil give millioner af landbrugsdyr et bedre liv.

Tidligere i år indgik vi en verdensomspændende samarbejdsaftale med Nestlé, et af verdens førende fødevarebrands. Vi skal hjælpe Nestlé med at gøre dyrebeskyttelse til en essentiel del af deres strategi for ansvarligt indkøb. 

Bedre forhold for høns, svin og kvæg

Vi har rådgivet Nestlé om, hvordan deres nye standarder kan sikre mest mulig velfærd for de dyr, der er en del af den globale fødevareproduktion. Ifølge de nye standarder vil Nestlé ikke købe produkter, der stammer fra:

  • burhøns
  • drægtige søer, der holdes i små bokse
  • tremmekalve
  • kvæg, der er blevet afhornet, halekuperet eller kastreret uden bedøvelse
  • dyr, der har fået væksthormoner for at vokse unaturligt hurtigt.

Millioner af landbrugsdyr verden over forsyner Nestlé med æg, mælkeprodukter og kød, som bruges i alt fra yoghurt og is til frostvarer og pasta. Virksomhedens nye standarder for dyrevelfærd vil betyde en varig forandring af disse dyrs liv til det bedre. 

Overvågning af leverandører

Det er ikke bare Nestlés egne leverandører, der skal efterleve de nye standarder for dyrevelfærd, men også leverandørernes underleverandører.

Nestlé bruger det uafhængige firma SGS  til at overvåge leverandørerne for at sikre, at de lever op til de nye standarder. Flere hunderede leverandørlandbrug har allerede haft besøg af SGS, og i flere tilfælde har vi også sendt vores egne repræsentanter fra World Animal Protection til at deltage i besøgene.

Læs en artikel i New York Times om Nestlés arbejde med at indføre højere standarder for dyrevelfærd >>

Læs mere om forholdene i det industrielle landbrug >>

Vil du vide mere