Rumænske skolebørn er fremtidens hundevenner

02/06/2015

Der bliver ivrigt snakket, tegnet og stillet spørgsmål i de rumænske klasselokaler, når vores partnerorganisation er på besøg for at fortælle om, hvordan man passer godt på hunde.

Sidste år finansierede vi Save the Dogs’ mobile klinik. I år har vi fokus på uddannelse og oplysning blandt den rumænske befolkning.

Hvorfor skal man skal sterilisere og mikrochippe sine kæledyr? Hvorfor må man ikke efterlade sin hund på gaden? Hvorfor er det en god idé at adoptere en hund fra et internat? Det er nogle af de emner, der er på skemaet, når vores rumænske partnerorganisation Save the Dogs tager ud til skoler og underviser.Rumænien er et af de lande i Europa med de største problemer med gadehunde, og der skal en holdningsændring til blandt befolkning, hvis billedet skal ændres. Vi er derfor med til at udvikle et nationalt uddannelsesprogram om hunde rettet mod den nye generation af rumænere.

Tøjhunde og tegninger

Hundredevis af skolebørn besøger Save the Dogs’ internat Footprints of Joy, hvor de kan møde hundene og lære at omgås dem. Og hjemme på skolebænken lærer de mere om hunde og deres behov.Et af Save the Dogs’ skolebesøg fandt sted på Saligny Grundskole den 18.-22. maj. Med tøjhunde som modeller lærte børnene, hvordan en gadehund har det – forsømt, sulten og uden et menneske til at passe på sig. Børnene var kede af det på hundenes vegne og ville gerne vide, hvad de kan gøre, så der ikke er flere hunde, der ender på gaden.Børnene tegnede ivrigt for at vise, hvor meget de havde lært. De kunne fremvise flotte tegninger af glade hunde, skåle med vand og mad, kødben, hundelegetøj, pipetter med ormekur, hundesnore osv.I dagene efter besøget ringede mange af børnenes forældre til Save the Dogs. De ville gerne høre mere om uddannelsesprogrammet, om internatet og om muligheden for at adoptere en herreløs hund.Besøg fra den mobile klinik

Save the Dogs’ mobile klinik tager også rundt og besøger skoler. I maj besøgte klinikken Nicolae Grigorescu Grundskole, hvor alle skolens 450 børn så på, mens dyrlægerne mikrochippede to af lærernes hunde.Børnene var meget interesserede i at få forklaret, hvad klinikkens forskellige udstyr bruges til, og de havde mange spørgsmål om dyrlægernes arbejde. Overalt hørtes der udbrud som: ”Opererer I virkelig her?” og ”Wow! Må jeg ikke bo her? Her er så rent, og her dufter skønt”.Efter besøget erklærede mange af børnene, at de vil være dyrlæger, når de bliver voksne, så de kan tage sig af alle hvalpe og killinger i hele verden!

Læs mere om vores kampagne for at stoppe hundedrab i Europa >>

Læs mere om, hvordan vi løser problemet med gadehunde >>

Vi går undercover for at redde dyrene

Desmerkat på farm

Vores undercover-team afslører nogle af de værste tilfælde af dyremishandling og udnyttelse af dyr over hele verden. Takket være deres hemmelige efterforskning...