Stray cat in Rio

Rio 2016: Vi har reddet over 100 katte fra Maracanã Stadium

Nyheder

Op til åbningsceremonien ved OL havde vi travlt. Vi skulle nemlig nå at redde over 100 herreløse katte, der levede i Maracanã Stadium, hvor ceremonien blev afholdt.

Vi har bragt kattene – og de andre dyr, der var flyttet ind på Maracanã Stadium – til en række dyrlægeklinikker, hvor de bliver steriliseret, kastreret, vaccineret og får en ormekur. Herefter flytter vi dem til et internat, som vi sammen med OL-arrangørerne i Rio har fået bygget til de olympiske lege.

Kattene skal beskyttes – både under og efter OL

Natalia Kingsbury har viet 20 år af sit liv til at hjælpe de herreløse katte, og hun var lettet over, at nogle af de svageste og sygeste katte endelig blev reddet.

”Jeg er så glad, og jeg sender en stor tak til World Animal Protection for at tage sig af kattene i Maracanã.”

rio_cat1

Natalia Kingsbury klapper en af gadekattene fra Maracanã

Rosangela Ribeiro, der leder vores dyrlægeprogram i landet, siger:

”Vi arbejder utrætteligt for at beskytte dyrene under de olympiske lege, men vi vil også beskytte dem efterfølgende. Det er vores håb, at vi kan finde gode og kærlige familier til hver eneste kat.”

Sammen med Special Secretariat for the Defense of Animals (SEPDA) er vi derfor ved at organisere en række adoptionskampagner for de katte og hunde, vi har reddet i området.

Hjælp til den røde hankat

En af de reddede dyr er en rød hankat, der var kommet slemt til skade med sin ene forpote. Han var meget bange, og selvom han flere gange nærmede sig redningsholdet, turde han ikke komme helt hen til dem. Til sidst bad Natalia Kingsbury resten af gruppen om at trække sig væk, og i stedet satte hun en dyrevenlig fælde op med mad i.

Katten havde besvær med at gå på grund af den sårede pote, men han var så sulten, at han til sidst haltede ind i fælden. Han blev straks bragt til en dyrlæge, der kunne behandle hans sår. ”Heldigvis ser det ikke ud til, at det er nødvendigt at amputere benet. Alt tyder på, at han kommer til gå fint igen,” fortæller Rosangela Ribeiro.

”Lille mor” skal have et nyt hjem

En anden af de reddede katte er en hunkat, der har fået navnet Mãezinha. Det betyder ”lille mor” på portugesisk. Ifølge Natalia Kingsbury har Mãezinha fået mindst fire kuld killinger, mens hun har boet i Maracanã Stadium. Det er hårdt for en hunkat at få det ene kuld efter det andet, og ikke alle killingerne klarer det. 

Det er et stort problem, at kattene formerer sig uhæmmet. På den måde vokser antallet af herreløse katte, der lever på gaden under kummerlige forhold. Redningsholdet havde derfor som førsteprioritet at hjælpe hunkatte som Mãezinha. Hun venter nu på at blive steriliseret, og derefter skal der findes en familie til hende.

Katte efterlades på gaden

Nogle af kattene, der levede i Maracanã Stadium, var allerede steriliserede eller kastrerede. De har altså tidligere haft ejere, der har efterladt dem på gaden. Her er det svært for kattene at finde nok mad, mange bliver syge, og de er i fare for at blive mishandlet af mennesker eller kørt over af biler.

De katte, der allerede er steriliserede eller kastrerede, er de første til at blive omplaceret til nye familier. En af dem er den lille hunkat Tiópi, der har levet i Maracanã i mindst seks år. I løbet af den tid er begge hendes søstre blevet dræbt på brutal vis af dyremishandlere.

”Det var ren og skær grusomhed,” fortæller Natalia Kingsbury trist. ”De døde efter at have fået nogle kraftige slag i hovedet.” Men Tiópia har overlevet, selvom hun er udsultet. “Mit håb er, at Tiópia og de andre dyr fra Maracanã nu får en bedre fremtid.”

Kæledyrsejere skal lære at passe på deres dyr

Vi vil sikre, at der bliver taget hånd om dyrene i Rio, også efter at de olympiske lege er slut. Vi samarbejder derfor med OL-arrangørerne om at lave en kampagne rettet mod Rios befolkning. Kampagnen skal fortælle folk, hvordan man som ansvarlig kæledyrsejer tager sig bedst muligt af sine dyr - herunder hvordan man forhindrer dyrene i at sætte uønskede killinger og hvalpe i verden.

Læs mere om, hvordan vi hjælper dyrene under OL i Rio >> 

Vil du vide mere