A horse in Nicaragua gets caught in the flood waters after Hurricane Jova - World Animal Protection - Disaster management

Orkanen Irma: Vi vil beskytte de ramte dyr

Nyheder

I kølvandet på den kraftigste atlantiske orkan nogensinde rykker vi ud for at beskytte dyrene – katastrofens glemte ofte. Millioner af dyr kan være ramt af orkanens hærgen.

Netop nu raserer orkanen Irma de caribiske lande. Vores katastrofeteams sætter ind for at hjælpe dyrene. Det vil også hjælpe dyrenes ejere, hvoraf mange er afhængige af deres dyr for at overleve.

Under naturkatastrofer udsættes dyr for stress og chok, de kan komme til skade – for eksempel ved at blive ramt af flyvende murbrokker og andre genstande - eller de kan blive ramt af de sygdomme, der ofte følger i kølvandet på en katastrofe.

Vi samarbejder med regeringer og dyrlæger

Vores eksperter i Caribien vil:

  • samarbejde med lokale regeringer og dyrlæger. De er klar til akut at give dyrene dyrlægebehandling, foder og ly for orkanen
  • udlevere nødhjælpspakker med dyrlægeudstyr som for eksempel medicin mod diarré, lungebetændelse og andre sygdomme, der let spreder sig efter en katastrofe
  • vurdere dyrenes langsigtede behov for hjælp i samarbejde med regeringerne i de ramte lande

Tæt på total ødelæggelse

Der har ikke været en storm med så høj vindhastighed siden tyfonen Haiyan hærgede Filippinerne i 2013.

Premierministeren i Antigua og Barbuda beskriver ødelæggelserne som ”tæt på totale”. Han vurderer, at op mod 95 % af øernes bygninger er smadrede.

Steven Clegg, der er international leder af vores katastrofearbejde, siger:

”Vi er meget bekymrede for dyrene, som ofte er de glemte ofre i katastrofesituationer. Vores teams er på vej for at beskytte dem. De første rapporter om skaderne i Barbuda og andre steder er rystende.”

En kritisk tid

De kommende dage er kritiske for de mange mennesker, der er afhængige af deres dyr for at tjene til dagen og vejen. Hvis dyrene dør, forsvinder ejernes håb om at kunne genopbygge deres liv. Dyrene er helt afgørende for disse menneskers fremtid.



Du kan støtte vores katastrofearbejde >>

Bemærk: Ovenstående billede stammer fra 2011, hvor orkanen Jova hærgede Mexicos kyst.

Vi er meget bekymrede for dyrene, som ofte er de glemte ofte i katastrofesituationer. Vores teams er på vej for at beskytte dem. Steven Clegg, international leder af vores katastrofearbejde

Vil du vide mere